ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το φεστιβάλ του “Πύργου του Σωτήρος”, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και πάρκα της Μόσχας
© Sputnik/Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το φεστιβάλ του “Πύργου του Σωτήρος”, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και πάρκα της Μόσχας

Οι συμμετέχοντες στο διεθνές φεστιβάλ στρατιωτικής μουσικής "Σπάσκαγια Μπάσνια" (Πύργος του Σωτήρος) θα δώσουν παραστάσεις σε τέσσερις σταθμούς της Μόσχας στις 11 η ώρα το πρωί.

Στις θεατροποιημένες παραστάσεις θα συμμετάσχουν το σύνολο "Show με την μπάντα της πόλης του Λάσκο" από τη Σλοβενία στον σταθμό Μπελορούσκι, η "Κελτική ορχήστρα με γκάιντες και κρουστά" από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον σταθμό Καζάνσκι, η μεικτή ορχήστρα της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού από την Ελλάδα στον σταθμό Λενινγκράντσκι και το σύνολο παραδοσιακής μουσικής "Άβα Οντόρι" της Ιαπωνίας, στον σταθμό Παβέλετσκι.

Έντεκα ακόμη σύνολα στρατιωτικής μουσικής θα δώσουν παραστάσεις όχι μόνο στην Κόκκινη Πλατεία, όπου κατά κύριο λόγο θα διεξαχθεί το φεστιβάλ, αλλά και σε διάφορα πάρκα της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το φεστιβάλ "Πύργος του Σωτήρος", είναι μία ετήσια παρέλαση των καλύτερων στρατιωτικών ορχηστρών από τη Ρωσία και το εξωτερικό.

Φέτος, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για ένατη φορά, με τη συμμετοχή 22 συνόλων από διάφορες χώρες του κόσμου. Συνολικά, στα χρόνια που διεξάγεται το φεστιβάλ "Πύργος του Σωτήρος" έλαβαν μέρος 140 συγκροτήματα από 40 χώρες του κόσμου. Το φεστιβάλ θεωρείται σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στη Ρωσία.

Για επτά συναπτά έτη, επίσημη προσκεκλημένη του φεστιβάλ θα είναι η γαλλίδα τραγουδίστρια Μιρέιγ Ματιέ. Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διοργανωθούν παραστάσεις κλασσικής μουσικής με τη συμμετοχή διάσημων αστέρων της διεθνούς σκηνής.

Πηγή: www.ria.ru