ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εναέριοι περίπατοι “κρυμμένοι” στην ταράτσα του σταδίου “Λουζνικί”
© Sputnik/Alexey Kudenko
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εναέριοι περίπατοι “κρυμμένοι” στην ταράτσα του σταδίου “Λουζνικί”

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν μέσω του συστήματος zip line από την ταράτσα του κεντρικού σταδίου Λουζνικί στην παραλιακή  οδό Λουζνέτσκαγια.

Οι τουριστικές επισκέψεις στον αθλητικό συγκρότημα «Λουζνικί» θα ξαναρχίσουν το επόμενο καλοκαίρι. Αφετηρία όλων των διαδρομών, οι οποίες θα διοργανώνονται εντός του αθλητικού συγκροτήματος, θα είναι το εκδρομικό τουριστικό κέντρο που χτίζεται στην βόρεια εξέδρα του σταδίου. Στο κέντρο θα μπορεί να πηγαίνει κανείς με τα πόδια ή χρησιμοποιώντας τον αναβατήρα από τους λόφους  Βαραμπιόβιχ. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και των extreme sports θα εγκαινιασθεί μια διαδρομή στην ταράτσα του σταδίου. Όσοι επισκέπτες επιλέξουν αυτήν την διαδρομή θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν κατάβαση από την ταράτσα για να φθάσουν στην παραλιακή οδό Λουζνέτσκαγια μέσω του συστήματος zip-line που λειτουργεί με συρματόσχοινο.

«Τα προγράμματα περιήγησης θα αναβαθμισθούν σημαντικά. Ορισμένα προγράμματα αναφέρονται στην ιστορία του αθλητισμού και της αρχιτεκτονικής του σταλινικού κλασικισμού. Επίσης στο «Λουζνικί» θα διοργανώνονται επιμορφωτικά παιχνίδια εξερεύνησης, μέσα από τα οποία οι παίκτες θα μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα για τους κορυφαίους αθλητές της Ρωσίας. Για τους λάτρεις των extreme sports θα υπάρξει μια διαδρομή κατάβασης από την ταράτσα του σταδίου», ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του αθλητικού συγκροτήματος «Λουζνικί». 

Από την ταράτσα του μεγαλύτερου σταδίου, οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, την δυνατότητα να απολαύσουν την θέα της Μόσχας. Οι μετακινήσεις στην ταράτσα θα γίνονται με συνοδεία ξεναγού. Για την ασφάλεια των επισκεπτών στη διάρκεια της εναέριας βολτας τους, έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό σύστημα ασφαλείας. Το εν λόγω σύστημα υιοθετεί τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν για τους αλπινιστές, αλλά  είναι προσαρμοσμένοι για τουρίστες.         

Στην σκεπή του σταδίου «Λουζνικί», υπάρχουν ειδικές σκαλωσιές, πάνω στις οποίες πατούν οι εργάτες που κάνουν επισκευές και οι υπάλληλοι των  τεχνικών υπηρεσιών. Οι σκαλωσιές αυτές  είναι στερεωμένες με ειδικό τρόπο και  έχουν  διαδρόμους πάνω στους οποίους θα γίνονται οι ξεναγήσεις. 

Αθλητικό κέντρο Μόσχας:10 μυστικά της ανοικοδόμησης του σταδίου “Λουζνίκι”
Όσοι ολοκληρώνουν τον περίπατο τους στην οροφή του σταδίου, αλλά έχουν την αίσθηση ότι δεν ένοιωσαν κάτι το συναρπαστικό, τους περιμένει μια πραγματική έκπληξη. Συγκεκριμένα θα τους προτείνεται να πραγματοποιήσουν κατάβαση στην παραλιακή οδό χρησιμοποιώντας το σύστημα zip-line, που λειτουργεί με συρματόσχοινα. Θα ασφαλίζονται με ειδικές πόρπες. Η κατάβαση θα διαρκεί τρία λεπτά και θα διανύουν μια απόσταση 170 μέτρων. Την ταχύτητα της κατάβασης θα την ελέγχει ένα ειδικό σύστημα. Στην παραλιακή οδό Λουζνέτσκαγια, συνεργάτες του αθλητικού κέντρου, θα βοηθούν τους τολμηρούς επισκέπτες να απασφαλισθούν από το σύστημα. Παρόμοιες καταβάσεις γίνονται από την ταράτσα ενός από τα μεγαλύτερα στάδια της Γερμανίας που βρίσκεται στο Ολυμπιακό πάρκο του Μονάχου.   

Το αθλητικό κέντρο «Λουζνικί» μ ανακαινίζεται εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στην Ρωσία το 2018. Στο στάδιο αυτό θα γίνει η τελετή έναρξης του μουντιάλ, θα διεξαχθεί ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, ένας από τους ημιτελικούς όπως και ο τελικός του μουντιάλ. Προς το παρόν, όλα τα προγράμματα περιήγησης εντός του αθλητικού κέντρου έχουν σταματήσει.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, ο αριθμός των θέσεων στις εξέδρες του σταδίου θα αυξηθεί, φθάνοντας τις 81 χιλιάδες από τις 78 που διαθέτει σήμερα. Επιπλέον, στο στάδιο «Λουζνικί» θα δημιουργηθεί κέντρο μεταδόσεων επισκοπήσεων και θα τοποθετηθούν δύο μεγάλες βιντεοοθόνες στις οποίες θα μπορεί κανείς να βλέπει τους αγώνες.

Πηγή: mos.ru