ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεθνές Φεστιβάλ  «Ο γύρος του κόσμου»  στη Μόσχα
© Ilya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνές Φεστιβάλ «Ο γύρος του κόσμου» στη Μόσχα

Με ένα φαντασμαγορικό  σόου πολυμέσων στην πρόσοψη του κυρίως κτιρίου του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας   στους λόφους Βαραμπιόβιχ, θα γίνουν τα εγκαίνια του  Έκτου Διεθνούς Φεστιβάλ «Ο γύρος του Κόσμου» που πραγματοποιείται στη Μόσχα, το οποίο θα αρχίσει στις 23 και θα ολοκληρωθεί  στις 27 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ. 

«Περισσότεροι από 200 ισχυροί προβολείς θα δημιουργήσουν μια video projection (προέκταση προβολής  βίντεο)  με επιφάνεια  μεγαλύτερη των 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Στην πρόσοψη του κυρίως κτιρίου του πανεπιστημίου  της Μόσχας θα γίνουν δύο  παραστάσεις φωτός (video mapping)  που θα διαρκέσουν συνολικά  50 λεπτά, οι οποίες αναμένεται να εντυπωσιάσουν  και τους μεγάλους  και τα παιδιά», αναφέρει στην ανακοίνωση της η υπηρεσία τύπου των διοργανωτών.

Η πρώτη παράσταση  θα έχει ως θέμα την ίδρυση του πανεπιστημίου, την  κατασκευή του και γεγονότα από την ιστορία του, που είναι ελάχιστα γνωστά. Η δεύτερη παράσταση  θα αναφέρεται στη εκατονταετή ιστορία  εθνικών δρυμών της Ρωσίας που θα εκτυλίσσεται μέσα από την ιστορία του γενναίου Λύκου και του σοφού Αλμπατρός. 

Άλλοι χώροι στους οποίους θα διοργανωθεί το   φεστιβάλ θα είναι η Έκθεση Οικονομικών Επιτευγμάτων(BDNH), το Θέατρο Μπολσόι, το Κανάλι Γκρεμπνόι(Κωπηλασίας), καθώς και η αίθουσα συναυλιών «Isvestia  Hall». Έτσι, στην μακρόστενη χερσόνησο του Καναλιού Γκρεμπνόι, θα «χτίσουν»  το μοντέλο της πόλης που θα υπερβαίνει σε ύψος τα 50 μέτρα, καθώς αυτό περιλαμβάνει το σόου που θα δείξουν  με θέμα τις πόλεις της Ρωσίας και τους κατοίκους της. Στην πρόσοψη του Θεάτρου Μπολσόι (video projection) θα αναβιώσουν αποσπάσματα από τα καλύτερα έργα που ανέβηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ  το νέο αυτό σόου θα αναφέρεται σε  ένα σκιαγράφημα με θέμα την ιστορία του ρωσικού κινηματογράφου.  Ντιζάινερ φωτός  που είναι παγκοσμίως γνωστοί θα κοσμήσουν τον χώρο της Έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων με  εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.  Στην έκθεση θα δώσει  συναυλία η Τουρκική Χορωδία, ενώ οι μουσικοί θα παίζουν συνοδεία εντυπωσιακών συνθέσεων φωτισμού. Το «Isvestia Hall» θα γίνει ένας νέος χώρος για το φεστιβάλ, στον οποίο θα εμφανισθούν οι φιναλίστ  του διαγωνισμού Art vision  στην κατηγορία VJING.

Διάσημοι ειδικοί στον σχεδιασμό φωτός  και στο video mapping απ όλο τον  κόσμο θα μοιρασθούν τις εμπειρίες τους από έργα μεγάλης κλίμακας  που έχουν παρουσιάσει, θα συζητήσουν για τις  τεχνολογικές καινοτομίες και τις τρέχουσες τάσεις στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος του φεστιβάλ,  το οποίο παραδοσιακά  διοργανώνεται  στο κέντρο  Digital October. Διοργανωτής του φεστιβάλ είναι το Τμήμα εθνικής πολιτικής διαπεριφερειακών σχέσεων και τουρισμού της Μόσχας. Συνδιοργανωτής  του φεστιβάλ είναι ο όμιλος επικοινωνίας  LBL.

Πηγή:  www.ria.ru