ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόροι στο Athens Flying Week
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόροι στο Athens Flying Week

To ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις AFW επιστρέφει και σας προσκαλεί και φέτος σε ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία. Εκεί όπου τα όνειρα ζωντανεύουν και οι νόμοι της φυσικής καταργούνται!

Η κορυφαία εβδομάδα αεροπορικών δραστηριοτήτων, η "5η Athens Flying Week'', έρχεται τον Σεπτέμβριο πιο δυναμική από ποτέ. Το μεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό Show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το "Athens Flying Week International Air Show' απογειώνεται από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα στις 17 Σεπτεμβρίου.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Σε αυτό το αεροδρόμιο με την μεγάλη επάρκεια χώρων, θα δοθεί — για δύο ημέρες στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου — η δυνατότητα στους θεατές να ζήσουν τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αγαπημένων τους αεροσκαφών τζετ από απόσταση αναπνοής. Θα θαυμάσουν με άνεση όλα τα αεροσκάφη της μεγαλύτερης στατικής έκθεσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα, θα φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτά με τους πιλότους κοντά τους και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες με τους παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόρους, αλλά και με εκείνους των μαχητικών τζετ, σε εναέριες χορογραφίες που δεν θα έχουν προηγούμενο!

Το πρόγραμμα των αεροπορικών επιδείξεων θα είναι εμπλουτισμένο με την παρουσία διάσημων ξένων και ελλήνων αερομοντελιστών, θα υπάρχει πολυθεματική εμπορική έκθεση, πολλοί χώροι εστίασης και πρωτότυπα happenings.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Από τους φιλόξενους χώρους της Τανάγρας, θα επιδείξουν τις ικανότητές τους μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών. Μεταξύ αυτών, στην κορυφαία θέση, βρίσκεται η Πολεμική μας Αεροπορία με το ‘'Zeus'' F-16 Demo team και άλλα μαχητικά, καθώς και εναέρια μέσα από τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό. Θα είναι εκεί η Ισπανική Πολεμική Αεροπορία με το Aerobatic Team Patrulla Águila, η Βρετανική Royal Air Force με το Chinook και η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με το F-16 Solo Display Team. Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει πολλαπλά με το νέο τους F-16 Polish Demo Team, τους Iskry Team και τα Sukhoi-22UM3K. Από την ίδια χώρα έρχονται και οι Special Forces Parachute Club, ενώ από την Σερβία τα σμήνη Soko Galeb G2, SokoKraguj και Utva 66. Από την Ιταλία οι ‘'We Fly!Team'', οι ‘'Blu Circeteam'' και ο Luca Bertossio, από την Ρουμανία οι Aeroclubul Romanei, από την Σουηδία ο Johan Gustafsson, από την Ελβετία οιSchaerer & Partner, από τις ΗΠΑ η Mellisa Andrzejewski, ο Έλληνας Δημήτρης Βερβερέλης με το ελικόπτερό του και πολλές ακόμα μεγάλες εκπλήξεις που έπονται.

Κάνοντας πρεμιέρα το 2012, πάνω από 200.000 θεατές έχουν ήδη παρακολουθήσει το Athens Flying Week International Air Show, ενώ έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 30 αεροπορικές ομάδες και παγκοσμίου φήμης πρωταθλητές παρουσιάζοντας τα ακροβατικά τους «χορεύοντας στον αέρα».

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.athensflyingweek.gr/index.php/el

Πηγή: Athensflyingweek.gr