ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τη Ρωσία, το θέμα του φεστιβάλ στο «Σοκόλνικι»
© Sputnik/Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τη Ρωσία, το θέμα του φεστιβάλ στο «Σοκόλνικι»

Οι ιδιαιτερότητες της ορθοδοξίας στην Ρωσία και την Ελλάδα, θα είναι το θέμα του διεθνούς φεστιβάλ «Άρτος», που θα πραγματοποιηθεί  από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό κέντρο  «Σοκόλνικι», όπως ανακοίνωσε το Τμήμα  της Ιεράς Συνόδου για τις εξωτερικές σχέσεις  τη Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, η διεξαγωγή του οποίου συμπίπτει με τα 1000 χρόνια ρωσικής μοναστικής ζωής στον Άθω και το έτος Ρωσίας Ελλάδας, θα αναδειχθεί  η πνευματική συγγένεια των δύο λαών και χωρών. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει όλα τα ντοκιμαντέρ που αναφέρονται στο Αθωνίτη  Άγιο Παίσιο και να συνομιλήσει με τον δημιουργό τους, τον σκηνοθέτη Αλεξάντρ Κουπρίν.

Οι εκθέσεις των ελλήνων αγιογράφων και κοσμηματοπωλών, των τεχνιτών και βιοτεχνών, των εκδοτών και τουριστικών εταιρειών, θα συμβάλλουν στο να γνωρίσει κανείς τον πολιτισμό της aρχαίας Ελλάδας.  

Το  Φεστιβάλ διοργανώνεται με την χορηγία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχα και του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού της Μόσχας και τον Σύλλογο Ελλήνων Μόσχας.

Στην τελετή των εγκαινίων του φεστιβάλ αναμένεται να παρευρεθούν  εκπρόσωποι της  ελληνικής πρεσβείας στην Ρωσική Ομοσπονδία, όπως και παράγοντες του πολιτισμού και της τέχνης.

Οι  διοργανωτές του φεστιβάλ επισημαίνουν ότι η είσοδος σε όλους τους χώρους όπως και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα διοργανωθούν θα είναι ελεύθερη.

Πηγή: ria.ru