ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρία σπίτια σε σχήμα βιβλίου “μεταμορφώνονται” σε γιγαντιαία ρωσική σημαία
© Sputnik/Valery Melnikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία σπίτια σε σχήμα βιβλίου “μεταμορφώνονται” σε γιγαντιαία ρωσική σημαία

Τρεις γέφυρες στο κέντρο της πόλης έχουν σημαιοστολιστεί, με μήκους τριών μέτρων τρίχρωμες κόκκινογαλανόλευκες σημαίες.

Εθνική σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Την Ημέρα της Εθνικής σημαίας, η οποία εορτάζεται στις 22 Αυγούστου, οι προσόψεις των σπιτιών που έχουν σχήμα βιβλίου και βρίσκονται στη Νέα Αρμπάτ έχουν μετατραπεί σε μια ενιαία σημαία της Ρωσίας που κυματίζει, ενώ οι τέσσερις γέφυρες της πόλης έχουν σημαιοστολιστεί με τρίχρωμες ρωσικές σημαίες μήκους τριών μέτρων. 

Κύρια στοιχεία της ψηφιακής αυτής παρουσίασης είναι οι προσόψεις των κτιρίων (με τους αριθμούς 11,15 και 19) στη Νέα Αρμπάτ που συνθέτουν την ψηφιακή σημαία και η οθόνη που έχει εγκατασταθεί στο κτίριο του Κεντρικού Ταχυδρομείου. Στις προσόψεις των κτιρίων αυτών που έχουν το σχήμα βιβλίου, υπάρχουν περισσότερες από 600 γραμμές με λαμπτήρες Led, το μήκος τη καθεμία είναι 10 μέτρα. Χάρη στην υψηλή επιτρεπόμενη δυνατότητα και το σύγχρονο σύστημα διεύθυνσης, τα τρία σπίτια σε σχήμα βιβλίου στην Νέα Αρμπάτ, έχουν γίνει μια ενιαία σημαία που κυματίζει.

Στην οθόνη που βρίσκεται έξω από το Κεντρικό Ταχυδρομείο, εμφανίζεται μια επιγραφή που λέει Χρόνια πολλά για την Ημέρα της εθνικής σημαίας.

Οι μισοί Ρώσοι θέλουν να  υψώνουν η σημαία στα σπίτια τους
Στα κιγκλιδώματα των τεσσάρων γεφυρών Μπαλσόι Κάμενι, Μπαλσόι Μασκβαρέτσκι, Νοβοαρμπάτσκι και της γέφυρας οπου συνατώνται η λεωφόρος Κουτούζοφσκι και η οδός Μίνσκαγια, έχουν τοποθετηθεί οι τρίχρωμες κόκκινογαλανόλευκες σημαίες, μήκους τριών μέτρων. 

Η Ημέρα της Εθνικής σημαίας στη Ρωσία εορτάζεται στις 22 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή συγκεκριμένα, το 1991 καθιερώθηκε ως το σύμβολο του κράτους. Μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για τη σημαία άρχισαν να διοργανώνονται από το 2008. Η ίδια η τρίχρωμη ρωσική σημαία έχει μια ιστορία 300 ετών. Για πρώτη φορά υψώθηκε επί τσάρου Αλεξέι Μιχαήλοβιτς. Το 1705 ο Πέτρος Α' εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο στα εμπορικά πλοία πρέπει να υψώνεται η κοκινογαλανόλευκη σημαία.

Φέτος η Ημέρα της Εθνικής σημαίας της Ρωσίας θα την εορτασθεί στο Πάρκο της Νίκης με μια επίδειξη ιππασίας. Στον περίβολο της εισόδου, θα βρίσκονται οι αναβάτες της κοινής ομάδας που ανήκουν στην επίτιμη ιππική φρουρά του Προεδρικού συντάγματος και της λέσχης ιππασίας με την επωνυμία «Σχολή Ιππασίας του Κρεμλίνου». Στις 16.30 θα αρχίσει, στην αλέα της Ειρήνης η παρέλαση του ιππικού με τις σημαίες της Ρωσίας, ενώ στις 17.00 θα ξεκινήσει το εορταστικό πρόγραμμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: mos.ru