ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή ρώσων φοιτητών στην κατασκευή «Κοσμοδρόμιο Βαστότσνι-2016»
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή ρώσων φοιτητών στην κατασκευή «Κοσμοδρόμιο Βαστότσνι-2016»

Τα φοιτητικά τμήματα που συμμετείχαν σε εργασίες κατασκευής του κοσμοδρομίου Βαστότσνι, στην περιοχή Αμούρσκαγια, ολοκλήρωσαν το έργο τους. Σχεδόν 500 φοιτητές από 23 ομάδες και από 24 περιφέρειες της Ρωσίας άρχισαν να εργάζονται στο Βαστότσνι από τις 4 Ιουλίου,όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου της κυβέρνησης της περιοχής Αμούρσκαγια. 

«Οι φοιτητές έριξαν περισσότερα από 1.000 κυβικά μέτρα σκυροδέματος, 1.200 κυβικά μέτρα τοιχοποιίας, που σχετίζεται με τη πρόσοψη του σκελετού, περισσότερους από 50 τόνους οπλισμού, έκαναν το επίχρισμα τοίχων 800 τετραγωνικών μέτρων, έστρωσαν άσφαλτο σε μια έκταση περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου, τοποθέτησαν περίπου 800 πλάκες οδοστρώματος και περισσότερα από 1.100 ρείθρα πεζοδρομίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργασιακού εξαμήνου 2016, καλύτερο φοιτητικό τμήμα αναδείχθηκε το τμήμα «Ταβάρις» από την περιοχή Αλτάι, στο οποίο απονεμήθηκε η τιμητική σημαία. Σύμφωνα, επίσης, με τα αποτελέσματα των εργασιών που συντελέσθηκαν κατά την θερινή περίοδο, αναδείχθηκαν ως καλύτεροι μαχητές των φοιτητικών τμημάτων από την περιοχή Αμούρσκαγια, οι φοιτητές: Αλεξάντρ Μιχολάπ από το τμήμα «Βαστόκ» (Ινστιτούτο Σιδηροδρόμων του Αμούρ, πόλη Σβαμπόντνι), Ιλιά Βέρπικ από το τμήμα «Κοσμοστρόι» (Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας της Άπω Ανατολής), Ντμίτρι Ιστόμιν από το τμήμα «Φάκελ» (Κολλέγιο κατασκευών και δημοσίων έργων) και Μιχαήλ Αντόνοφ από το τμήμα «Βέκτορ» (Κρατικό Πανεπιστήμιο του Αμούρ).

Το 2016 η Ρωσία και όλος ο κόσμος θα γιορτάσουν τα 55 χρόνια της πρώτης πτήσης του ανθρώπου στο Διάστημα. Στη φωτoγραφία: Η κατασκευή του κοσμοδρομίου «Βαστότσνιι» στην περιοχή Αμούρ
«Χαιρόμαστε που εργαζόμαστε εδώ, είναι ένα κατόρθωμα για το οποίο είμαστε περήφανοι και για το οποίο θα μιλάμε στους οικείους και τους φίλους μας. Δουλεύοντας με επαγγελματίες στην κατασκευή αυτού του μοναδικού έργου, αποκτάμε μια τεράστια εμπειρία που είναι χρήσιμη στην επαγγελματική μας δραστηριότητα», λέει ο Ντμίτρι Ουράλσκι, διοικητής του φοιτητικού τμήματος «Μπαϊκάλ» από την περιοχή του Ιρκούτσκ, ο οποίος εργάσθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Βαστότσνι.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, το καλοκαίρι αυτό οι φοιτητές που πήγαν στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι για να δουλέψουν, εργάσθηκαν στην ανέγερση των νέων κατοικιών της πόλης Τσιολκόφσκι, απασχολήθηκαν στα εγγειοβελτιωτικά έργα που έγιναν στον χώρο της εκτόξευσης και των τεχνικών υπηρεσιών καθώς και στο χώρο που βρίσκονται τα όργανα μετρήσεων. Οι φοιτητικές ομάδες εργασίας εργάσθηκαν, επίσης, στους χώρους με τις δεξαμενές πυραυλικών καυσίμων, συμμετείχαν στην ανέγερση του κέντρου μετεωρολογίας, ενώ οι πιο καταρτισμένοι φοιτητές που απασχολούνταν σε τομείς σχετικούς με την ειδικότητα τους, αξιοποιήθηκαν επίσης στον τομέα της προετοιμασίας των σχετικών εγγράφων που έχουν σχέση με την παράδοση του έργου στον πελάτη. Η κατασκευή του Κοσμοδρομίου Βαστότσνι, κοντά στην πόλη Τσιολκόφσκι (πρώην οικισμός Ουγκλεγκόρσκ) στην περιοχή Αμούρσκαγια, ξεκίνησε το 2012. Το Βαστότσνι θα γίνει το πρώτο ρωσικό πολιτικό κοσμοδρόμιο, το οποίο θα διασφαλίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στο Διάστημα. Η πρώτη ιστορική εκτόξευση πυραύλου «Soyuz-2.1a» από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 28 Απριλίου.

Πηγή: www.ria.ru