ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Μονοπάτια” της Ορθοδοξίας στο Σότσι
© Sputnik/Mihail Mokrushin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μονοπάτια” της Ορθοδοξίας στο Σότσι

Το πρώτο θέρετρο που θα δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μυηθούν στην πνευματικότητα της Ορθοδοξίας, δημιουργήθηκε στο Σότσι. Το θέρετρο, με την ονομασία «Λεσνόε», στοχεύει στην ανάπτυξη του προσκυνηματισμού, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. Επίσης, το θέρετρο έχει στόχο να εκλαϊκεύσει την ιστορία της περιοχής, πρόσθεσαν.

Το θέρετρο, όπως επισημαίνουν οι τοπικές Αρχές, διαθέτει δύο συγκροτήματα αναψυχής, ενώ ήδη πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για πεζοπόρους. Οι εργασίες για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων του συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και συνάπτονται συμφωνίες συνεργασίας με τα τουριστικά πρακτορεία της πόλης Σότσι για τη διοργάνωση εκδρομών. Τα προγράμματα που καταρτίζονται για τους επισκέπτες, περιλαμβάνουν επισκέψεις στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και στα "απομεινάρια" των χριστιανικών ναών μεσαιωνικής εποχής, «Ναός Λεσνόε 1», Ναός Λεσνόε 2» και «Ναός Κρύων Νερών» στο φαράγγι Ψαχό.

«Στο Σότσι δημιουργήθηκε το πρώτο χριστιανικό θέρετρο ‘'Λεσνόε''. Η διαμόρφωση του νέου αυτού προγράμματος αναψυχής προσβλέπει στη προσέλκυση περισσότερων προσκυνητών και διοργάνωση νέων εκδρομών που έχουν ως θέμα την ιστορία της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές της πόλης υπογραμμίζουν ότι, το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σότσι, συνιστά συνέχεια της παράδοσης του προσκυνηματικού τουρισμού που ξεκίνησε στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Στην περιοχή πραγματοποιούνται 11 εκδρομές προσκυνηματικού πνευματικού και διαφωτιστικού χαρακτήρα, που εκπόνησε το Προσκυνηματικό Κέντρο της επισκοπής (σ.σ.επαρχίας) Εκατερινοντάρσκ και Κουμπάν της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα τουριστικά πρακτορεία, προτείνουν ειδικά για τους προσκυνητές εκδρομές στο Νοβοροσίσκ, Γκελεντζίκ, Κρασνοντάρ όπως επίσης και στις περιοχές Τεμριούκσκι, Ουστ Λαμπίνσκι, Σλαβιάνσκι και την περιοχή του Καυκάσου.

Πηγή: www.ria.ru