ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σούπα ακρόσκα έβαλε “πλώρη” για ρεκόρ στο φεστιβάλ “η Ρωσική πεδιάδα”
© Anna Biyatova
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σούπα ακρόσκα έβαλε “πλώρη” για ρεκόρ στο φεστιβάλ “η Ρωσική πεδιάδα”

Ποσότητες ρεκόρ σούπας ‘ακρόσκα', (σ.σ.κρύα σούπα με λαχανικά και κρέας), θα φτιαχτούν στο πλαίσιο του Διαπεριφερειακού δημιουργικού φεστιβάλ Σλαβικής Τέχνης «Η Ρωσική πεδιάδα», που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου στη Μόσχα, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος εθνικής πολιτικής, διαπεριφερειακών σχέσεων και τουρισμού του Δήμου της Μόσχας Βλαντίμιρ Τσέρνικοφ.

Κβας από πατάτα-ακόμα και από παντζάρι

«Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα παρουσιασθεί σε 11 βασικούς χώρους, κάθε ένας εκ των οποίων θα έχει ένα τοπωνύμιο της Μόσχας. Είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε την παραδοσιακή κουζίνα που έχουν οι διάφορες περιοχές. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να γευθούν πιροσκί, κέικ, μπισκότα και κουλούρια. Όλα αυτά θα μπορούν να παρασκευάζονται στην πλατείας της οδού Ποβάρσκοϊ (Μαγειρικής), δήλωσε ο αξιωματούχος του Δήμου τη Μόσχας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το φεστιβάλ.

«Τι να κάνουμε που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ρεκόρ", τόνισε, χαριτολογώντας και πρόσθεε πως "φέτος, θα σπάσουμε ρεκόρ στην παρασκευή σούπας ‘ακρόσκα'. Ούτε λίγο, ούτε πολύ θα χρησιμοποιηθούν 1300 λίτρα «Κβας του Βιάτσκι» για να είναι νόστιμη η ‘ακρόσκα', την οποία θα μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέρνικοφ.

Όπως τόνισε, οι τιμές θα είναι προσιτές. «Ζητήσαμε από τους εταίρους μας, που θα εργάζονται στο τομέα της εστίασης να ανταποκριθούν σ΄αυτό το εγχείρημα. Οι τιμές που υπήρχαν πέρυσι ήταν πιο οικονομικές από τις τιμές στη αγορά της Μόσχας, γι' αυτό και πιστεύω ότι θα γίνει το ίδιο και φέτος», διευκρίνισε ο κ. Τσέρνικοφ.

Πηγή: www.ria.ru