ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο συρμός νέας γενιάς του μετρό της Μόσχας, λέγεται  «Μόσχα»
© Sputnik/Vitaly Belousov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο συρμός νέας γενιάς του μετρό της Μόσχας, λέγεται «Μόσχα»

Οι μοσχοβίτες θα μπορέσουν να δουν το νέο συρμό του μετρό, με την ονομασία «Μασκβά» (Μόσχα.σ.σ) τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Οικονομικών Επιτευγμάτων. Τα νέα βαγόνια θα παρουσιασθούν στον χώρο του εκθεσιακού συγκροτήματος κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν με αφορμή την Ημέρα της πόλης. 

Συρμός του Μετρό της Μόσχας
«Σύμφωνα με το συμβόλαιο η παράδοση του νέου συρμού πρέπει ν' αρχίσει από 1ης Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου. Ωστόσο ο κατασκευαστής είναι έτοιμος να μας το παραδώσει για «στρώσιμο». Θέλουμε να μεταφέρουμε στον χώρο της Έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων (VDNH) ένα τμήμα του συρμού και να το δείξουμε στους μοσχοβίτες την Ημέρα της πόλης» δήλωσε στο Ria Novosti, ο αντιδήμαρχος της Μόσχας και επικεφαλής του Τμήματος Συγκοινωνιών και Ανάπτυξης του οδικού και συγκοινωνιακού δικτύου της πόλης της Μόσχας Μαξίμ Λικσούτοφ.

Ο συρμός θα τοποθετηθεί μπροστά από την αψίδα της Κύριας Εισόδου της Έκθεσης (VDNH).

Την ονομασία του συρμού νέας γενιάς του μετρό την επέλεξαν οι ίδιοι οι μοσχοβίτες, ύστερα από ψηφοφορία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενεργός πολίτης». Οι ονομασίες που προτάθηκαν, αναρτήθηκαν αρχικά στην πύλη mos.ru στο διάστημα από τι 2 έως 20 Μαρτίου. Συνολικά κατατέθηκαν περισσότερες από 3600 προτάσεις. Οι 10 πιο δημοφιλείς από αυτές μπήκαν στη συνέχεια σε ψηφοφορία στον «Ενεργό πολίτη».
Οι νέοι συρμοί του μετρό θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο ειδικό χώρο στάθμευσης συρμών του μετρό από τον επόμενο χρόνο, ενώ έως το 2020 θα έχουν παραδοθεί 96 σύγχρονοι συρμοί (με συνολικά 768 βαγόνια). Οι βασικές ιδιαιτερότητες τους, είναι το μεγάλο άνοιγμα των θυρών, ο βελτιωμένος χώρος επιβατών και η ευρύχωρη διέλευση μέσω όλων των βαγονιών. Επίσης τα βαγόνια θα διαθέτουν σύγχρονα συστήματα κλιματισμού και φωτισμού και πιο λειτουργικές θύρες.

Πηγή: mos.ru