ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το μέτρο της Μόσχας γιορτάζει τα 80 χρόνια της «Σογιουζμουλτφίλμ»
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μετρό της Μόσχας γιορτάζει τα 80 χρόνια της «Σογιουζμουλτφίλμ»

Ο νέος θεματικός συρμός με τα οκτώ βαγόνια που έχουν διακοσμηθεί κατάλληλα για τα 80 χρόνια της «Σογιουζμουλτφίλμ» άρχισε να κινείται στην λεγόμενη γκρίζα γραμμή του μετρό.

Ο συρμός, που έχει ως θέμα τα 80 χρόνια από την ίδρυση των στούντιο της «Σογιουζμουλτφίλμ», άρχισε, από το Σάββατο, τις διαδρομές στην γραμμή Σερπουχοφσκο-Τιμιριάζεφσκαγια, με το που βγήκε από το αμαξοστάσιο συρμών «Βαρσάβσκογιε».

«Οι θεματικοί συρμοί έχουν για μας ιδιαίτερη σημασία, καθώς προσφέρουν στο επιβατικό κοινό την αίσθηση ότι κινούνται σ' έναν ασυνήθιστο χώρο. Για μας είναι διπλή η χαρά να λειτουργήσουμε τον συρμό αυτό, επειδή για ένα μεγάλο τμήμα του επιβατικού κοινού του Μετρό της Μόσχας, τα κινούμενα σχέδια που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο συρμό και εν γένει τα στούντιο της ‘Σογιουζμουλτφίλμ» εξακολουθούν να συνιστούν μια θεσπέσια περίοδο της ζωή τους. Ευελπιστούμε πως ο κάθε επιβάτης του συρμού θα βρει και θα μάθει κάτι το καινούργιο»,δήλωσε ο αναπληρωτής του αρμόδιου επικοινωνίας του Μετρό της Μόσχας Ντμίτρι Κομεντάντοφ.

Ο συρμός αυτός έγινε πραγματικότητα χάρη στις κοινές προσπάθειες που κατέβαλαν οι συνεργάτες της «Σογιουζμουλτφίλμ», των κινηματογραφικών στούντιο Μαξίμ Γκόρκι, του μετρό της πρωτεύουσας και της Ρωσικής Εταιρείας στρατιωτικής ιστορίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η διαμόρφωση του συρμού αυτού υπήρξε ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και αναμενόμενα έργα, αφού οι εργασίες για την διακόσμηση του διήρκεσαν περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Τα οκτώ βαγόνια έχουν καλυφθεί με στίκερ (stickers) τοίχου, που καταλαμβάνουν μια συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των χιλίων τετραγωνικών μέτρων.

Τα βαγόνια στο εσωτερικό τους είναι διακοσμημένα με φωτογραφίες ηρώων και αποφθέγματα από γνωστά και αγαπημένα κινούμενα σχέδια. Το επιβατικό κοινό μπορεί να μάθει ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την δημιουργία των κινούμενων σχεδίων, να διαβάσει αποσπάσματα από τις βιογραφίες δημοφιλών σκηνοθετών της «Σογιουζμουλτφίλμ».

Ένα από τα βαγόνια είναι πλήρως αφιερωμένο στο έργο του Μπαρίς Ντέζκιν και στα κινούμενα σχέδια που δημιούργησε όπως το «Τσιπολλίνο» «Το ματς ρεβάνς», «Γκολ! Γκολ!». Ο συρμός είναι επίσης διακοσμημένος με πρόσωπα ηρώων από τις ταινίες κινούμενων σχεδίων «Ο σκαντζόχοιρος στην ομίχλη», «Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα σκυλάκι», «Το αγόρι και ο Κάρλσον», « Οι μουσικοί της Βρέμης» και το δημιουργικό έργο των νεαρών σκηνοθετών.Επίσης, οι επιβάτες μπορούν να μάθουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Λέβ Αταμάνοφ, το δημιουργό των κινούμενων σχεδίων «Το γατάκι που το λέγανε Γάβ», τον Φιόντορ Χιτρούκ, τον σκηνοθέτη του «Γουίνι το αρκουδάκι», τον Ρομάν Κατσάνοφ, δημιουργό των κινούμενων σχεδίων «Τσιμπουράσκα»,» Το μυστικό του τρίτου πλανήτη» και άλλους.

Ο συρμός αυτός με θέμα την επέτειο της «Σογιουζμουλτφίλμ» είναι ο τέταρτος θεματικός συρμός που αναφέρεται στην τέχνη του κινηματογράφου.

Με τα εγκαίνια του νέου συρμού κυκλοφόρησε και μια νέα κάρτα ενιαίων διαδρομών, που είναι για μια δύο διαδρομές. Οι δύο αυτές ξεχωριστές κάρτες που πωλούνται στα ταμεία του μετρό, με απεικονίσεις από τις ταινίες κινούμενων σχεδίων «Ο Γουίνι το αρκουδάκι και όλα-όλα όλα» και «Σκαντζόχοιρος στην ομίχλη», κυκλοφόρησαν σε 300.000 αντίτυπα η καθεμία.

Πηγή: mos.ru