ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στις 7 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Ιβάν του Τρομερού
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 7 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Ιβάν του Τρομερού

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου — στη Ρωσία — μνημείου προς τιμήν του Ιβάν του Τρομερού αποφάσισαν οι αρχές της περιοχής Ορλόφσκαγια και ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης.

«Το μνημείο θα τοποθετηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, επισημαίνοντας ότι, την ημερομηνία ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βαντίμ Πατόμσκι κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τους εργάτες του εργοστασίου «Τεκμάς». Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει το σημείο που θα "φιλοξενήσει" το μνημείο, καθώς δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση από τις τοπικές Αρχές. 

Το πρώτο μνημείο του Ιβάν του Τρομερού στη Ρωσία,  θα αναγερθεί  στο Αλεξαντρόφ

Πρόσφατα, είχε μεταδοθεί ότι τα αποκαλυπτήρια του πρώτου στην Ρωσία μνημείου προς τιμήν του Ιβάν του Τρομερού, ως του ιδρυτή της πόλης Αριόλ, είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στις 4 Αυγούστου, παραμονές των εορτασμών των 450 χρόνων από την ίδρυση της πόλης. Ωστόσο, εξαιτίας των κοινωνικών διαμαρτυριών, τις οποίες ο κυβερνήτης χαρακτήρισε ως σκηνοθετημένες και άδικες, η τοποθέτηση του μνημείου αποφασίστηκε να μετατεθεί και να διενεργηθεί σχετική δημοσκόπηση της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το72,6% τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης του μνημείου, ενώ το 76,6% εξέφρασε την άποψη ότι το καλύτερο σημείο για να τοποθετηθεί το μνημείο είναι κοντά στο Θέατρο Νέων. Το 4% τάχθηκε υπέρ του να τοποθετηθεί σε ένα σημείο εισόδου της πόλης Αριόλ και το2,4%, θα ήθελε να δει το μνημείο να τοποθετείται στο κεντρικό πάρκο της πόλης.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της πόλης Αλεξαντρόφ που βρίσκεται στην περιοχή Βαλντίμοφσκαγια, όπου στην παροικία Αλαξντρόφσκι έζησε και κυβέρνησης επί 17 χρόνια ο Ιβάν ο Τρομερός, στις αρχές Αυγούστου, έβαλαν τα θεμέλια για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του πρώτου τσάρου της Ρωσίας. Στο Αλεξαντρόφσκι, προγραμματίζουν να κάνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στις 4 Νοεμβρίου, που εορτάζεται η Ημέρα Εθνικής Ενότητας.

Πηγή: www.ria.ru