ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι θα κάνουν τον Σεπτέμβριο τα παιδιά στο μετρό της Μόσχας;
© Sputnik/Vladimir Pesnya
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι θα κάνουν τον Σεπτέμβριο τα παιδιά στο μετρό της Μόσχας;

Παιδικές φωνές, μουσική και τραγούδια που συντροφεύουν αυτή την "τρυφερή" ηλικία, έχουν "πλημμυρίσει" — από τις 29 Αυγούστου — το Μετρό της Μόσχας. Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εταιρεία του μετρό, για την κοινωνική δράση "Παιδικές φωνές", στο πλαίσιο της οποίας, παιδικές φωνές, μουσική και τραγούδια θα ακούγονται στους συρμούς του μετρό, στις κυλιόμενες σκάλες και στις εισόδους των σταθμών. Επίσης, στο κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού λειτουργεί έκθεση παιδικής ζωγραφικής. 

Συρμός του Μετρό της Μόσχας
«Η δράση, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Συγκοινωνιών σε συνεργασία με το Μετρό της Μόσχας και το Τμήμα Εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής προστασίας του Δήμου της Μόσχας. Στόχος της, να αναδείξει στους πολίτες τις δυνατότητες υιοθεσίας ορφανών παιδιών, που δεν έχουν γονική προστασία. Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης, σε κάθε στάση του μετρό της Μόσχας σε κάθε συρμό, την ονομασία των σταθμών θα ανακοινώνουν παιδικές φωνές. Η εγγραφή των ανακοινώσεων έγινε με την συνδρομή του γνωστού συγκροτήματος «Νεποσιέντι» στο ραδιοφωνικό στούντιο του Μετρό της Μόσχας «ΡΙΟΜΑ» τον Ιούλιο μήνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το γραφείο τύπου του μετρό, στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι, το Μετρό της Μόσχας, για να στηρίξει τη δράση «Παιδικές φωνές στο μετρό», θα τυπώσει επίσης 600 χιλιάδες κάρτες «Ενιαίων διαδρομών», στις οποίες θα εικονίζεται μια καρδιά που θα κρατούν στα χέρια τους ένα παιδί κι ένας ενήλικας. Επιπλέον, οι Μοσχοβίτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν δωρεάν το Κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού του Μετρό της Μόσχας, όπου θα εκτεθούν οι καλύτερες παιδικές ζωγραφιές, που συμμετείχαν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής,με τίτλο «Οι συγκοινωνίες της Μόσχας».

Πηγή: www.ria.ru