ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Χτίζουμε μια σχέση στο πλαίσιο της ελληνορωσικής φιλίας"
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Χτίζουμε μια σχέση στο πλαίσιο της ελληνορωσικής φιλίας"

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα στηθεί το άγαλμα της βασίλισσας Όλγας, στην ομώνυμη οδό της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο διατηρητέο κτίριο του πρώην Ιταλικού Προξενείου, καθώς το δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία και παρά τις όποιες αντιρρήσεις, την τοποθέτησή του σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

"Περάσαμε τη βασιλεία, δεν θα τη διαγράψουμε. Απαλλαχτήκαμε και τελείωσε αυτή η ιστορία" απάντησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στους δημοτικούς συμβούλους που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι το άγαλμα μιας βασίλισσας πρόκειται να τοποθετηθεί στην πόλη.

"Χτίζουμε μια σχέση, στο πλαίσιο της ελληνορωσικής φιλίας, που δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος θα έρθει ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας" υποστήριξε ο δήμαρχος.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, πρόσθεσε πως το διάστημα 17-18 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης. Όπως ανέφερε, στη διάρκεια της έκθεσης "Philoxenia" θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης η Αγία Πετρούπολη, ενώ θα ακολουθήσει μια ανάλογη κίνηση από τους Ρώσους σε δική τους τουριστική έκθεση.

Υπενθυμίζεται πως η Πανρωσική Στρατιωτική — Ιστορική Ένωση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη φιλοτέχνηση του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα και να το δωρίσει στο δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έτους "Ελλάδα — Ρωσία 2016".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ