ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανάγνωση του «Μαίτρ και Μαργαρίτα» σε οκτώ ρωσικές πόλεις
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάγνωση του «Μαίτρ και Μαργαρίτα» σε οκτώ ρωσικές πόλεις

Σε οκτώ πόλεις της Ρωσίας και στο Τελ Αβίβ θα γίνουν αναγνώσεις του μυθιστορήματος του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Στις αναγνώσεις μπορούν να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν, ανακοίνωσε η Διευθύντρια επικοινωνίας της Google στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, Άλα Ζαμπρόβσκαγια.

Το 2014 είχαν πραγματοποιηθεί αναγνώσεις του μυθιστορήματος του Λέοντος Τολστόι, «Άννα Καρένινα», ενώ το 2015 έγιναν αναγνώσεις έργων του Άντον Τσέχωφ. Οι αναγνώσεις, φέτος, θα είναι αφιερωμένες στα 125 χρόνια από την γέννηση του Μπουλγκάκοφ και στα 50 χρόνια από την πρώτη έκδοση του «Μαίτρ και Μαργαρίτα».

Όπως δήλωσε η κ. Ζαμπρόβσσκαγια, «Φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις ως αναγνώστες περίπου 500 άτομα. Από αυτούς οι 350 θα είναι απλοί άνθρωποι, χρήστες του διαδυκτίου, ενώ οι υπόλοιποι ελπίζουμε ότι θα είναι διάσημα ονόματα». Η κ. Ζαμπρόβσκαγια διευκρίνισε ότι οι αναγνώσεις θα διεξαχθούν σε χρονικό διάστημα δύο ημερών, από τις 11 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, σε οκτώ ρωσικές πόλεις, από την Αγία Πετρούπολη μέχρι το Βλαδιβοστόκ, μέχρι και στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με την κ. Ζαμπρόβσκαγια, για να συμμετάσχει κανείς στις αναγνώσεις πρέπει να ανοίξει ένα chat με τον γάτο Μπεγκεμότ και τον Κοροβιόφ, οι οποίοι θα κάνουν στους χρήστες ορισμένες ερωτήσεις. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσει, ο κάθε χρήστης θα παραπέμπεται σε κάποια σκηνή του μυθιστορήματος. Έπειτα, θα πρέπει να διαβάσει το απόσπασμα και να στείλει ένα βιντεάκι συμμετοχής στον διαγωνισμό. Οι σκηνοθέτες της διοργάνωσης θα παρακολουθήσουν όλα τα αποσπάσματα και θα επιλέξουν τους καλύτερους αναγνώστες.

«Για πρώτη φορά χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία των 360 μοιρών σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές του μυθιστορήματος, τον χορό του Σατανά. Η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να μετατραπεί από απλό παρατηρητή σε ενεργό συμμέτοχο στη διαδικασία», παρατήρησε η κ. Ζαμπρόβσκαγια, διευκρινίζοντας ότι ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στον φόντο πίσω από τον αναγνώστη, να αλλάξει την γωνία λήψης, και να δει τι γίνεται στον περίγυρο.

Όπως εξήγησε η αντικαταστάτρια του Γενικού Διευθυντή της κινηματογραφικής εταιρίας «Μοσφιλμ», κ. Σβετλάνα Πίλεβα, λήψεις για την εκδήλωση θα γίνουν σε έναν χώρο κινηματογράφησης, ενώ θα γίνει, μεταξύ άλλων, και χρήση της τεχνολογίας των 360 μοιρών.

Πηγή: www.ria.ru