ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την Ημέρα της πόλης οι μοσχοβίτες θα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε ταινία
© Central Partnership
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Ημέρα της πόλης οι μοσχοβίτες θα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε ταινία

Το Σαββατοκύριακο της 10ης και 11ης Σεπτεμβρίου, όταν η Μόσχα θα γιορτάζει την ίδρυση της, όσοι συμμετέχουν στους εορτασμούς, θα έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στα γυρίσματα μιας πραγματικής κινηματογραφικής ταινίας. Οι Μοσχοβίτες που θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς φορώντας κοστούμια εποχής, θα πρωταγωνιστήσουν σε μουσικοχορευτικά βιντεοκλίπ. Θα μπορούν μάλιστα να δουν τα μονταρισμένα βιντεοκλίπ μετά τα γυρίσματα, σε οθόνες που θα έχουν τοποθετηθεί ειδικά γι' αυτόν το σκοπό.

Το ειδικό πρόγραμμα «Γυρίζουμε κινηματογραφική ταινία», στο Αχότνι Ριάντ, θα είναι κατά κάποιο τρόπο η προέκταση του χώρου «Οι Εκκεντρικοί» στην οδό Τβερσκάγια, όπου ηθοποιοί ντυμένοι ως ήρωες της ταινία θα υποδέχονται τους Μοσχοβίτες.

Στο σημείο που βρίσκεται μεταξύ της κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου και του ξενοδοχείου «Μασκβά», θα υπάρχει ένα χώρος όπου θα γίνονται πραγματικές πρόβες, στούντιο όπου θα γίνονται τα γυρίσματα, δωμάτιο μακιγιάζ, ενώ στο ίδιο χώρο θα εγκατασταθούν μερικές οθόνες. Οι διοργανωτές θα είναι αυτοί που θα επιλέξουν και τους πρωταγωνιστές μεταξύ των επισκεπτών. Στα μουσικοχορευτικά αυτά γυρίσματα, που θα γίνονται στο πνεύμα της ταινίας «Οι Εκκεντρικοί» θα συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια, χορευτές, οικογένειες και ερωτευμένα ζευγάρια. Οι λήψεις θα γίνονται από διαφορετικά σημεία με επαγγελματικές κάμερες.

Το θέμα των σύγχρονων αυτών γυρισμάτων θα λέγεται «Οι «Εκκεντρικοί». Η έναρξη». «Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν δύο ημέρες. Θα γυρίσουμε σύντομης διάρκειας βιντεοκλίπ, τα οποία στη συνέχεια θέλουμε να τα εντάξουμε σε μια ταινία μεγάλου μήκους. Η διαδικασία των γυρισμάτων και το μοντάζ των βίντεο θα είναι συνεχές. Με το που θα είναι έτοιμα τα πρώτα πλάνα, θα τα δείχνουμε αμέσως στις οθόνες που θα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους», όπως μας λέει η σκηνοθέτης Ζίβιλλε Μοντβιλάϊτε. Η ταινία μόλις ολοκληρωθεί θα ανέβει στο διαδίκτυο.

Η Ζίβιλλε Μοντβιλάϊτε, λέει, επίσης, ότι, η συμμετοχή στα γυρίσματα θα είναι εντελώς δωρεάν για όσους θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.«Εάν σκεφτείτε να φορέσετε κοστούμια άλλης εποχής, παρόμοια με αυτά της ταινίας «Οι Εκκεντρικοί» και επιλέξτε τα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιείστε, θα έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να σας προσέξουν και να πρωταγωνιστήσετε στα γυρίσματα» προσέθεσε η σκηνοθέτης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στην ΕΣΣΔ αποκαλούσαν «εκκεντρικούς» το τμήμα εκείνο της λεγόμενης παρακμιακής νεολαίας μετά τον πόλεμο (στα τέλη της δεκαετίας του 1940 έως τις αρχές της δεκαετίας του1960). Οι νέοι τότε διαμαρτύρονταν ενάντια στην αντίληψη που ήθελε να ζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, να ντύνονται όλοι το ίδιο, να συμπεριφέρονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, να φοράνε τα ίδια ρούχα και να ακούνε την ίδια μουσική, μια αντίληψη που χαρακτήριζε την σοβιετική κοινωνία.

Ο χώρος που έχει ως θέμα την εγχώρια ταινία «Οι «Εκκεντρικοί» (2008) αρχίζει από την οδό Τβερσκάγια και φθάνει στο «Αχότνιι Ριάντ. Στην οδό Τβερσκάγια ο κόσμος θα μπορεί να ζήσει την ατμόσφαιρα της εποχής που υπήρχε στην ταινία, καθώς καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας θα ακούγονται τραγούδια από την ταινία, αγαπημένα κομμάτια τζαζ και ροκ εντ ρολ μουσικής, θα υπάρχει δυνατότητα να φωτογραφηθεί ποζάροντας κοντά σε αυτοκίνητα αντίκες και να συναντηθεί με διάφορους ‘εκκεντρικούς'.

Πηγή: mos.ru