ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελληνική πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego
© Από το προσωπικό αρχείο του κ. Σεκερτζή
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego

Ο Σταύρος Σεκερτζής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego, ανάμεσα σε 19 παίκτες απ' όλο τον κόσμο. Το πρωτάθλημα έγινε στην πόλη Ράιντσεμπουρκ της Γερμανίας, από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου.

Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, με συμμετοχή σε δύο μόλις παγκόσμια πρωταθλήματα στο ατομικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, όπως δήλωσε ο Θεσσαλονικιός Σταύρος Σεκερτζής — που "σκαρφάλωσε" στην κορυφή, στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego — στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ο ίδιος αισθάνεται περήφανος για την διάκριση και εξήγησε ότι με 6 νίκες και 4 ισοπαλίες κατάφερε να συγκεντρώσει 48 βαθμούς και να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Επισήμανε ότι ο χρόνος που απαιτείται για μία κίνηση στο παιχνίδι είναι μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα και δεν επιτρέπεται να κάνεις κανένα λάθος αν θέλεις το μετάλλιο.

Ο κ. Σεκερτζής είπε ότι η ομάδα του θα είναι στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 8 και θα μπορεί ο κόσμος να γνωρίσει το Stratego μέσα από σεμινάρια. Άλλωστε όπως σημείωσε, η ελληνική ομάδα διαθέτει και ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος Stratego στον κόσμο διαστάσεων τρία επι τρία.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego, το 2017 θα γίνει στην Ελλάδα και αυτό θα αποτελέσει μεγάλο όφελος για τον τουρισμό, εκτίμησε.