ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Εκκλησία θα προσκαλέσει ερπετολόγο για να μελετήσει το «θαύμα των φιδιών» στην Κεφαλονιά
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εκκλησία θα προσκαλέσει ερπετολόγο για να μελετήσει το «θαύμα των φιδιών» στην Κεφαλονιά

Ένας εμπειρογνώμων φιδιών με πρόσκληση της Εκκλησίας θα μεταβεί στην Κεφαλονιά για να μετρήσει την θερμοκρασία των φιδιών που υπάρχουν εκεί και τα οποία, σύμφωνα τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, εμφανίζονται την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως θερμόαιμα στην εκκλησία που υπήρχε κάποτε η μονή της Παναγίας, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Ria Novosti ο ιερέας της Αγίας Σκέπης της Παναγίας της Θεοτόκου στην περιοχή του Βαρόνεζ Γκενάντι Ζαρίτζε.

«Από βιολογικής απόψεως δεν υπάρχουν θερμόαιμα φίδια. Γι' αυτό και θέλουμε να προσκαλέσουμε στην Κεφαλονιά έναν έγκυρο ερπετολόγο από τη Μόσχα, για να καταγράψει αυτά τα φίδια και να μετρήσει την θερμοκρασία τους» δήλωσε ο ιερέας, ο οποίος επί χρόνια μελετάει υπό το πρίσμα των φυσικών επιστημών τα εκκλησιαστικά θαύματα.

Όπως λέει ο Ζαρίτντζε, στην Κεφαλονιά την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα φιδάκια εμφανίζονται στην εκκλησία στην θέση της οποίας υπήρχε κάποτε η γυναικεία μονή χωρίς όμως να δαγκώνουν κανένα. Όπως λέει η παράδοση, όταν κάποτε, έφθασαν στο νησί πειρατές και ήθελαν να ληστέψουν το μοναστήρι, οι μοναχές άρχισαν να προσεύχονται φοβισμένες στην εικόνα της Παναγίας, στην οποία επίσης απεικονίζονται φίδια. Όταν οι πειρατές πλησίαζαν στο καμπαναριό της μονής, βγήκαν τα φίδια που κατευθύνθηκαν κατά πάνω τους. Οι πειρατές φοβισμένοι τράπηκαν σε φυγή, μπήκαν στο καράβι του και εγκατέλειψαν το νησί. 

«Έκτοτε την ημέρα της Παναγίας τα φιδάκια εμφανίζονται στο σημείο που βρίσκονταν κάποτε το πρώην μοναστήρι. Τις χρονιές δε που αυτό δεν συμβαίνει, γίνονται σεισμοί και θεομηνίες. Όμως το ζήτημα δεν συνίσταται καν σ αυτές τις συμπτώσεις, αλλά στο ότι τα φιδάκια αυτά είναι θερμόαιμα!», μας λέει ο ιερέας.

Ο ίδιος μας λέει, επίσης, ότι, η θερμοκρασία των λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνα, που πέθανε τον 4ο αιώνα, είναι 36,6 βαθμοί Κελσίου, κάτι που δεν μπορεί να ερμηνευθεί με βάση τις ισχύουσες θεωρίες των φυσικών επιστημών.

« Μέσω της θεώρησης τέτοιων στοιχείων ο επιστήμονας εάν είναι συνεπής και έντιμος, καταλήγει στην πίστη, όπως ο απόστολος Θωμάς, που έπιασε τις πληγές στα χέρια του Ιησού που είχε αναστηθεί. Στον ορθολογιστικό μας αιώνα, όλο και πιο συχνά συναντάται η έκφραση «η επιστήμη απέδειξε», ενώ στον Τύπο όλο και πιο συχνά χρησιμοποιείται η έκφραση «οι επιστήμονες απέδειξαν». Δηλαδή οι σύγχρονοι μας, όπως και απόστολος Θωμάς, ζητούν αποδείξεις για το ένα ή το άλλο φαινόμενο. Στο θαύμα είναι πιο εύκολο να πιστέψεις, αν το επιβεβαιώνει η επιστήμη», λέει με πεποίθηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ορθοδόξων Επιστημόνων.

Η διαπεριφερειακή αυτή κοινωνική οργάνωση έχει μέλη περισσότερους από 500 ερευνητές. Παραρτήματα της υπάρχουν στο Βαρόνεζ, στην Μόσχα, στη Αγία Πετρούπολη, στο Αριόλ και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, ενώ έχει 10 παραρτήματα στο εξωτερικό. Μεταξύ των μελών τους, είναι 130 ρώσοι διδάκτορες επιστημών και αρκετοί διακεκριμένοι ξένοι ερευνητές.

Πηγή: www.ria.ru