ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η πρώτη πτήση τσάρτερ από την Ρωσία με προορισμό την Τουρκία είναι γεγονός
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρώτη πτήση τσάρτερ από την Ρωσία με προορισμό την Τουρκία είναι γεγονός

Η πρώτη πτήση τσάρτερ που θα πραγματοποιήσει η αεροπορική εταιρεία Royal Flight, μετά την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί στις εν λόγω πτήσεις  μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και η οποία θα μεταφέρει ρώσους τουρίστες από την Μόσχα στην Αττάλεια, θα αναχωρήσει  με τη μέγιστη πληρότητα, δήλωσε στο Ria Novosti  η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του τουριστικού πρακτορείου Coral Travel Μαρίνα Μακάρκοβα.

Οι πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είχαν ανασταλεί τον περασμένο Νοέμβριο, αφότου ένα τουρκικό μαχητικό κατέρριψε στον εναέριο χώρο της Συρίας ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24. Η κατάσταση άλλαξε το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, όταν ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με επιστολή του προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ζητούσε συγγνώμη για το συμβάν.

Ο Πρόεδρος Πούτιν στις 30 Ιουνίου, με διάταγμα που εξέδωσε, ήρε την απαγόρευση που επιβληθεί στις πτήσεις τσάρτερ, ενώ στις 28 Αυγούστου η ρωσική κυβέρνηση ήρε όλους τους περιορισμούς. 

«Η εταιρεία Coral Travel, είναι αυτή που ναύλωσε  την πτήση προς την Αττάλεια, την οποία θα πραγματοποιήσει στις 2 Σεπτεμβρίου η ρωσική αεροπορική εταιρεία Royal Flight, από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο. Παρόλο που οι πωλήσεις εισιτήριων με τη συγκεκριμένη πτήση άρχισαν το βράδυ της 29ης Αυγούστου, διατέθηκαν όλα τα εισιτήρια. Το αεροσκάφος θα πετάξει για την Αττάλεια, με τη μέγιστη πληρότητα », είπε η Μαρίνα Μακάρκοβα.  

« Η εταιρεία μας προγραμματίζει να έχει έτοιμο ένα πλήρες πρόγραμμα πτήσεων στις αρχές Οκτωβρίου. Πτήσεις τσάρτερ με προορισμό την Τουρκία θα πραγματοποιούνται από 15 πόλεις της Ρωσίας», προσέθεσε η Μακάρκοβα.

Όπως έγινε επίσης γνωστό η Rosaviatsia (σ.σ. Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Ρωσίας)  ενέκρινε τις αιτήσεις που είχαν υποβάλλει  άλλες εταιρείες για να πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία.

Πηγή:  www.ria.ru