ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεταφορικές εκπλήξεις στην 81η Διεθνή Έκθεση
© ΔΕΘ-HELEXPO
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταφορικές εκπλήξεις στην 81η Διεθνή Έκθεση

Εκθέματα που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες της διοργάνωσης στο χθες, το σήμερα και το αύριο των μεταφορών θα παρουσιαστούν στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Μεταφορικές εκπλήξεις επιφυλάσσει για τους επισκέπτες της η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (10-18/9), με τους διοργανωτές της ΔΕΘ- Helexpo να έχουν ανάψει στο φουλ τις μηχανές και να δηλώνουν πανέτοιμοι να αναπτύξουν ταχύτητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, στη φετινή διοργάνωση η ΔΕΘ-Helexpo θα παρουσιάσει τις μεταφορές…αλλιώς, με εκθέματα που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες της διοργάνωσης στο χθες, το σήμερα και το αύριο των μεταφορών. 

Τα μυστικά της αποκαλύπτει η Monopoly της Θεσσαλονίκης στην 81η ΔΕΘ

Στο πλαίσιο αυτό, το μετρό Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη και το οποίο οι πολίτες της αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, θα κάνει… στάση μέσα στην 81η η ΔΕΘ, επιφυλάσσοντας μια μεγάλη έκπληξη στους επισκέπτες.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη μηχανή του οδοντωτού του Πηλίου, του γνωστού «μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Η μηχανή του οδοντωτού, που φέρνει στην 81η ΔΕΘ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι μήκους 7,5 μέτρων, βάρους 23 τόνων και ύψους 3,5 μέτρων και θα ζωντανέψει αναμνήσεις από την ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου.

Σην 81η ΔΕΘ θα βρεθεί και το  δώσει και το λεωφορείο των αστέγων ή αλλιώς «Φροντίδα Εν Κινήσει», που κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα μετασκευασμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους αστέγους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο κινητή μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους. Στο πρόγραμμα «Φροντίδα Εν Κινήσει» συμμετέχει ο ΟΑΣΑ από κοινού με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η ΜΚΟ Praksis.