ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η πρώτη παρέλαση των... μηχανημάτων του Δήμου, στη Μόσχα
© www.mos.ru
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρώτη παρέλαση των... μηχανημάτων του Δήμου, στη Μόσχα

Την Ημέρα της πόλης μια μηχανοκίνητη πομπή, αποτελούμενη από 650 οχήματα του δήμου και των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, θα διασχίσει τον δρόμο του Δακτυλίου, ενώ στη συνέχεια 130 οχήματα θα μετατραπούν σε εκθέματα της έκθεσης που θα διοργανωθεί στην οδό Κράσναγια Πρέσνια.

Για την 869η επέτειο από την ίδρυση της Μόσχας, ο δήμος έχει διοργανώσει ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Την πρώτη παρέλαση του μηχανοκίνητου στόλου του Δήμου της Μόσχας που — όπως εκτιμούν οι διοργανωτές της εκδήλωσης-θα αποτελέσει μια από τις πλέον εντυπωσιακές εορταστικές εκδηλώσεις. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της υπηρεσίας του δήμου «Αυτοκινητόδρομοι», στην παρέλαση θα συμμετάσχουν όλες οι τεχνικές υπηρεσίες όπως και οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών του δήμου της Μόσχας, η Διεύθυνση οδικής Ασφάλειας της Μόσχας και η Διεύθυνση του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στη Μόσχα, οι υπηρεσίες Συγκοινωνιών και υγείας καθώς και το μουσείο «ΟΙ συγκοινωνίες της Μόσχας».

© www.mos.ru

«Η πρώτη παρέλαση μηχανοκίνητου στόλου, θα αποτελέσει ένα αναμφισβήτητο στολίδι στην γιορτή αυτή, αφού θα δώσει στους Μοσχοβίτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να δουν τον ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει ο δήμος, ο οποίος σε εικοσιτετράωρη βάση διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της πόλης, δουλεύοντας για να εξυπηρετεί τους κατοίκους της» επισήμανε ο αντιδήμαρχος της Μόσχας αρμόδιος για ζητήματα κοινωνικών παροχών και δημοτικών υπηρεσιών Πιότρ Μπιριουκόφ.

Η εορταστική αυτοκινητοπομπή, με τα 650 και πλέον αυτοκίνητα, θα ξεκινήσει στις 13.00 από την οδό Νοβίνσκι για να διασχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου τον Δακτύλιο της Μόσχας. Μόλις ολοκληρωθεί η παρέλαση το κοινό θα μπορεί να δει τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του δήμου, στην έκθεση που θα αρχίσει να λειτουργεί στις 17.00 στις 11 Σεπτεμβρίου στη Κράσναγια Πρέσνια.

Οι μοσχοβίτες μαζί με τους επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν τα σύγχρονα μηχανήματα που έχουν στη διάθεση τους οι υπηρεσίες του δήμου αλλά και τα αυτοκίνητα που έχουν γίνει μύθοι στους τομείς που τα χρησιμοποιούσαν. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν περίπου 30 αυτοκίνητα αντίκες. Μεταξύ των αυτοκινήτων του περασμένου αιώνα, θα δώσει το παρόν το λεωφορείο ΑΚΖ-1 του 1947, στην κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ανταλλακτικά των μεταπολεμικών φορτηγών ZIC-150, το πυροσβεστικό όχημα με την σκάλα Al-17, που κατασκευάστηκε με βάση το GAZ-51 και χρησιμοποιήθηκε, όταν άρχισε η μαζική κατασκευή σε όλη την χώρα πενταόροφων κτιρίων, καθώς και άλλα είδη οχημάτων που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Μόσχας πριν 50 και πλέον χρόνια.

© www.mos.ru

 

Στον αυτοκινητόδρομο του Δακτυλίου θα εγκατασταθούν μεγάλες Led οθόνες για να μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει την παρέλαση. Επιπλέον η παρέλαση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας mos.ru του Δήμου της Μόσχας και της διαδικτυακής πύλης «Παράθυρο στην πόλη».

Οι Μοσχοβίτες θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκτός από την αυτοκινητοπομπή που θα περάσει από τον Δακτύλιο και δράσεις στον ποταμό Μόσχοβα, όπου από την γέφυρα Κρίμσκι (της Κριμαίας) έως τον Κήπο Νεσκούτσνι (πληκτικό) πυροσβεστικά σκάφη και η ομάδα διάσωσης «Ακβαμπάικ-ΣΠΑΣ» της Κεντρικής διεύθυνσης του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Μόσχας θα κάνουν επίδειξη διάσωσης σε περιπτώσεις ατυχημάτων που συμβαίνουν σε ακραίες καταστάσεις.

© www.mos.ru

Μετά την παρέλαση, στις 17.00 η ώρα θα αρχίσει να λειτουργεί η έκθεση εξειδικευμένου εξοπλισμού, με περισσότερα από 130 αυτοκίνητα που ανήκουν σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, στην οδό Κράσναγια Πρέσνια. Οι Μοσχοβίτες θα μπορούν να μάθουν λεπτομερώς πως λειτουργεί ο τεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιεί ο δήμος, στις επισκευές και τη συντήρηση του οδικού δικτύου, την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και φυσικού αερίου, στις επιχειρήσεις διάσωσης, στην υδροδότηση των σπιτιών σε περίπτωση διακοπής νερού και πολλά άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για να έχουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μια άνετη και ασφαλή ζωή. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Υπηρεσίας «Αυτοκινητόδρομοι», ειδικοί που θα βρίσκονται σε κάθε αυτοκίνητο, θα ενημερώνουν λεπτομερώς το κοινό για τον τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του δήμου και θα απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού που θα επισκέπτεται την έκθεση.

«Στις υπηρεσίες του δήμου απασχολούνται περισσότερα από 600 χιλιάδες άτομα, τα οποίες διασφαλίζουν σε εικοσιτετράωρη βάση την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Στις 11 του Σεπτεμβρίου οι Μοσχοβίτες μαζί με τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, θα μπορούν να δουν από πρώτο χέρι το «οπλοστάσιο» που έχουν στην διάθεση τους οι αγωνιστές του αόρατου μετώπου, που κάθε μέρα με τη δουλειά τους κάνουν την πόλη μας καλύτερη», επισήμανε Πιότρ Μπιριουκόφ.

Πηγή: mos.ru