ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Μόσχα γιορτάζει την Ημέρα της πόλης με εντυπωσιακές εκδηλώσεις
© RIA Novosti/Ekaterina Shtukina
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Μόσχα γιορτάζει την Ημέρα της πόλης με εντυπωσιακές εκδηλώσεις

Τις μέρες του εορτασμού των 869 χρόνων από την ίδρυση της Μόσχας, δεκάδες δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας θα μετατραπούν σε πεζόδρομους, ενώ κάποιοι άλλοι σε όλες τις συνοικίες της, θα γίνουν χώροι εορταστικών εκδηλώσεων, συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, φιλανθρωπικού φεστιβάλ και πολλών άλλων.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία φιλανθρωπικού σκοπού, για την υποστήριξη των βετεράνων του θεάτρου, στην οποία θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες και το κοινό των θεάτρων «ΤεάτρΡάλι).

Όσοι συμμετάσχουν στην ποδηλατοδρομία θα διασχίσουν τη λεωφόρο Μπουλβάρ, θα μάθουν τα τελευταία νέα για την νέα θεατρική σεζόν και ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες για τους δρόμους, τα κτίρια και τα μνημεία που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής.

Στην ποδηλατοδρομία θα συμμετάσχουν γνωστοί ρώσοι ηθοποιοί και φοιτητές των σχολών θεάτρου της Μόσχας, αλλά και πολλά θέατρα μεταξύ των οποίων το Θέατρο των εθνών, το θέατρο Τσέχοφ,το θέατρο Πούσκιν, το Θέατρο Ταγκάνκα, το Θέατρο στην Μαλάγια Μπρόναγια, το Επαρχιακό Θέατρο της Μόσχας και άλλα.

Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από αυτή την φιλανθρωπικού σκοπού ποδηλατοδρομία, θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των βετεράνων ρώσων ηθοποιών του θεάτρου.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μηχανημάτων του δήμου. Η αυτοκινητοπομπή που θα αποτελείται από 650 οχήματα θα ξεκινήσει από την οδό Νοβίνσκι και θα διασχίσει τον Δακτύλιο της Μόσχας. Μόλις ολοκληρωθεί η παρέλαση, το κοινό θα μπορεί να δει τα πιο σημαντικά οχήματα των υπηρεσιών του δήμου στην έκθεση που θα γίνει στην οδό Κράσναγια Πρέσνια.

Πηγή: mos.ru