ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεντβέντεφ: “Γιορτή της λογοτεχνίας” η διεθνής έκθεση βιβλίου της Μόσχας
© Sputnik/Evgenya Novozhenina
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεντβέντεφ: “Γιορτή της λογοτεχνίας” η διεθνής έκθεση βιβλίου της Μόσχας

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μενβέντιεφ, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας, η οποία εγκαινιάσθηκε σήμερα στον χώρο της Έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων (VDNH) επισημαίνοντας ότι η έκθεση συνιστά μια «πραγματική γιορτή της λογοτεχνίας» και σημαντικό γεγονός στον πλαίσιο του αφιερωματικού χαρακτήρα έτους Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα (σ.σ.2016), αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας

«Σας καλωσορίζω στην Διεθνή Έκθεση βιβλίου της Μόσχας, που είναι μια πραγματική γιορτή της λογοτεχνίας, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει ένα εντυπωσιακό και αξέχαστο γεγονός των αφιερωματικών ετών Ρωσίας και Ελλάδας. Σήμερα ο σύγχρονος χώρος της VDNH, συγκεντρώνει εκ νέου τους φίλους του βιβλίου από διάφορες χώρες, εκείνους που γράφουν βιβλία, εκείνους που τα εκδίδουν και φυσικά εκείνους που τα διαβάζουν», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στον χαιρετισμό του, που υπάρχει στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ο ρώσος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι, αυτό που διακρίνει την έκθεση της Μόσχας είναι η μοναδική ατμόσφαιρα που επικρατεί σ' αυτήν και το πλούσιο επιχειρηματικό της πρόγραμμα. Έτσι οι επισκέπτες, όπως είπε ο Μεντβέντεφ, μπορούν να επισκεφθούν τα θεματικά περίπτερα «όπου μπορούν να μάθουν πως δουλεύουν οι εκδοτικοί οίκοι και τα τυπογραφεία, να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά του βιβλίου, να δουν με τρόπο διαδραστικό την παρουσίαση παιδικών παραμυθιών που «αναβιώνουν», εικονικά βιβλία —αντίκες, να συναντηθούν στο ‘Λογοτεχνικό σαλόνι' με γνωστούς συγγραφείς και να ενημερωθούν για τα νέα τους βιβλία, να επισκεφθούν επίσης την έκθεση συγγραφέων από της χώρες της Κοινοπολιτείας, η οποία φέτος γιορτάζει τα 25 της χρόνια».

Ο ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση του για το ότι η έκθεση θα αποβεί χρήσιμη σε κάθε επισκέπτη που θα μπορέσει να προσθέσει στην βιβλιοθήκη του ενδιαφέροντα βιβλία.

Το έτος που διανύουμε, είναι το αφιερωματικό Έτος Ελλάδας- Ρωσίας και Ρωσίας- Ελλάδας, γι αυτό και τιμώμενη χώρα της έκθεσης είναι η Ελλάδα. Οι Έλληνες εκτός από βιβλία, έχουν διοργανώσει για τους επισκέπτες μια μεγάλη συναυλία με ελληνική μουσική, καθημερινές προβολές κλασικών ελληνικών ταινιών, και μαθήματα ελληνικής γλώσσας με καθηγητές του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας.

Πηγή: www.ria.ru