ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας: συναντήσεις με συγγραφείς και διαδραστικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας
© Sputnik/Evgenya Novozhenina
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας: συναντήσεις με συγγραφείς και διαδραστικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας

Στην 29η Διεθνή  Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας, που πραγματοποιείται από τις 7 έως 11 Σεπτεμβρίου στην Έκθεση Οικονομικών Επιτευγμάτων, έχουν  προγραμματιστεί περισσότερες από 800 διαφορετικές εκδηλώσεις, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Εκθέσεων Βιβλίου και Εκθέσεων Σεργκέι Κάϊκιν.

«Η έκθεση μας διαθέτει περίπου 10 διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους, στους οποίους θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες κι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά πλούσιο, με περισσότερες από 800 εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται και στα περίπτερα και στους υπαίθριους χώρους. Αυτό που θέλουμε είναι, οι επισκέψεις στην έκθεση να μην είναι ένα ολιγόλεπτο πέρασμα. Θέλουμε να είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που θα προσφέρει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περάσει ευχάριστα και εποικοδομητικά το Σαββατοκύριακο και τον ελεύθερο χρόνο του», δήλωσε ο Κάϊκιν. 

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας

Ο ίδιος ανέφερε ότι, οι εκθεσιακοί χώροι θα είναι θεματικοί, ενώ στη διάθεση των  εκδοτικών επιχειρήσεων, θα υπάρχουν αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς, φέτος πολλές από τις δραστηριότητες τους σχετίζονται με επαγγελματικά ζητήματα, ιδιαίτερα με το ζήτημα της κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Έτος του ρωσικού κινηματογράφου. Μερικές από τις εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν  στον εκθεσιακό χώρο που προορίζεται αποκλειστικά για τα παιδιά, όπου θα μπορούν να δουν παιδικές σειρές  που έχουν βραβευθεί σε φεστιβάλ ταινιών  κινουμένων σχεδίων, όπως η σειρά «Το Βουνό των  διαμαντιών», που είναι βασισμένη σε παραμύθια των λαών της Ρωσίας, θα μάθουν να κάνουν ταινίες κινούμενων σχεδίων και να δημιουργούν  ταινίες μικρού μήκους με smartphones.

Επίσης, για τα παιδιά θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα, όπως για παράδειγμα ο εορτασμός των γενεθλίων του Κροκόδειλου Γκένα, που είναι και ο ήρωας του ομώνυμου βιβλίου του Εντουαρντ Ουσπένσκι.

«Το Κρατικό Μουσείο Λογοτεχνίας ετοιμάζει ένα  ειδικό πρόγραμμα. Φέτος, θα γιορτάσουμε την 50η επέτειο του αγαπημένου ήρωα των παιδιών και των ενηλίκων, του Κροκόδειλου Γκένα. Ο εκδοτικός οίκος «Ακτ —Μαλίς»  έχει ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα για να τιμήσει τον αγαπημένο Κροκόδειλο Γκένα», δήλωσε η διευθύντρια της Ρωσικής Κρατικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Μαρία Βεντενιάπινα.

Σημείωσε δε, ότι, φέτος στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 65 εκδοτικοί οίκοι παιδικών βιβλίων, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει για τους μικρούς επισκέπτες διάφορες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Ειδικότερα, στο παιδικό αυτό εκθεσιακό χώρο, θα γίνονται  συναντήσεις με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, όπως και  διαδραστικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ενώ θα διεξαχθεί και  διαγωνισμός για τους νεαρούς αναγνώστες.

Εισιτήρια εισόδου στην έκθεση, θα πωλούνται είτε  στον χώρο της έκθεσης, είτε on-line. Θα πωλούνται επίσης εισιτήρια που θα ισχύουν για το Σαββατοκύριακο ή οικογενειακά εισιτήρια, τα οποία όπως λένε οι διοργανωτές, είναι και πιο οικονομικά.

Πηγή: www.ria.ru