ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μοσχοβίτικος Κινηματογράφος» με ξεναγήσεις στα σημεία όπου έγιναν τα γυρίσματα ταινιών
© Mos.ru
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μοσχοβίτικος Κινηματογράφος» με ξεναγήσεις στα σημεία όπου έγιναν τα γυρίσματα ταινιών

Οι ξεναγοί θα αναφέρουν στους επισκέπτες  ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την δημιουργία των ταινιών, αλλά και περιστατικά που συνέβαιναν στα πλατό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ θα τους πηγαίνουν να δουν τα σημεία εκείνα, στα οποία έκαναν γυρίσματα οι αγαπημένοι τους ηθοποιοί.

Δωρεάν ξεναγήσεις με τίτλο «KinoMoskva» περιλαμβάνει — στο πρόγραμμά του — το φεστιβάλ «Μοσχοβίτικος Κινηματογράφος». Οι Μοσχοβίτες και οι τουρίστες, που θα επιλέξουν τις ξεναγήσεις αυτές, θα μπορούν να επισκεφθούν σημεία στα οποία έγιναν τα γυρίσματα 28 αξέχαστων ταινιών, όπως «Πόλεμος και Ειρήνη», Πού είναι ο Νοφελέτ», «Επισκέπτες απ το Μέλλον», «Οι Δώδεκα Καρέκλες», «Το Κορίτσι που δεν έχει  διεύθυνση», «Το σκληρό ειδύλιο» «Ο Μάστορας και  η Μαργαρίτα», «Μιμινό», « Η Μόσχα δεν πιστεύει στα δάκρυα» και πολλά άλλα.

© Mos.ru

Οι ξεναγοί θα αναφέρουν στους επισκέπτες  ελάχιστα γνωστές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την δημιουργία των ταινιών, αλλά και ενδιαφέροντα  περιστατικά που συνέβαιναν στα πλατό, ενώ θα τους πηγαίνουν να δουν τα σημεία εκείνα, στα οποία έκαναν γυρίσματα οι αγαπημένοι τους ηθοποιοί.

Όλες οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και θα διαρκούν  2 — 2,5 ώρες. Τόπος συνάντησης:

— για ξεναγήσεις  που ξεκινούν από τον χώρο «Μόσχας, σ 'αγαπώ» (Νέα Αρμπάτ, 13)  κοντά στο περίπτερο «Εργαστήρι»

— για τις ξεναγήσεις με αφετηρία  το  «Φυλάκια του Ιλίτς. Είμαι 20 χρονών)» (οδός Σταλέσνικοφ 6), πίσω από την Εκκλησία του Κοσμά και Δαμιανού στο Σούμπινο. Οι ομάδες των επισκεπτών θα συγκεντρωθούν δίπλα στην πινακίδα που γράφει «KinoMoskva».

Η ξενάγηση που θα ακολουθήσει την διαδρομή «Λόφος Ιβάνοφσκαγια» περιλαμβάνει βόλτα με το μετρό, για αυτό όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν εισιτήριο. 

© Mos.ru

Πρόγραμμα ξεναγήσεων πεζοπορίας στη κινηματογραφική Μόσχα:

14 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη:

— 14:30 — « Μάστορας και  η Μαργαρίτα»: στα ίχνη των ηρώων του μυθιστορήματος και η μεταφορά του στην οθόνη. Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

— 18:30 — Η οδός Γκόρκι στον σοβιετικό κινηματογράφο» «Το Κορίτσι χωρίς διεύθυνση», «Περπατώντας στους δρόμους της Μόσχας» και άλλα. Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

 15 Σεπτέμβριου, Πέμπτη:

— 14:30 — «Από την Αρμπάτ στην Πρετσίτσενκα», «Πύλες Πακρόφσκι»  «Η Μόσχα δεν πιστεύει στα δάκρυα»  και άλλα. Το σημείο «Μόσχα, σ 'αγαπώ».

— 18:30 — «Γύρο από του Πατριάρχη|: «Αξιωματικοί», «Ειδύλλιο στο Γραφείο» και άλλα. Το σημείο «Μόσχα, σ 'αγαπώ».

16 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή:

— 14:30 — «Λόφος του Ιβάνοβο», «πύλες Πακρόφσκι», «Πετρόφκα  38» και άλλα. Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

— 18:30 —«Αδελφός 2»: στα ίχνη  των ηρώων της ταινίας». Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

17 Σεπτεμβρίου Σάββατο:

— 13:00 — «Πόλεμος και Ειρήνη»: στα βήματα των ηρώων του μυθιστορήματος και η μεταφορά του στην οθόνη». Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

— 17:00 — «Γύρω από του Πατριάρχη»: «Αξιωματικοί», «Ειδύλλιο στο Γραφείο» και άλλα. Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

18 Σεπτεμβρίου Κυριακή:

— 13:00 — «Πόλεμος και Ειρήνη»: στα βήματα των ηρώων του μυθιστορήματος και η μεταφορά του στην οθόνη». Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

— 17:00 — Η οδός Γκόρκι στον σοβιετικό κινηματογράφο» «Το Κορίτσι χωρίς διεύθυνση», «Περπατώντας στους δρόμους της Μόσχας» και άλλα. Το σημείο «Το φυλάκιο του Ιλίτς. (Είμαι 20 ετών)»

Από τις 9 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Μόσχα διεξάγεται το φεστιβάλ «Μοσχοβίτικος κινηματογράφος», που είναι αφιερωμένο στο Έτος του ρωσικού κινηματογράφου.  Σε 33 σημεία της πρωτεύουσας  θα αναβιώσει η ατμόσφαιρα των γνωστών ρωσικών ταινιών  που γυρίστηκαν στην Μόσχα ή έχουν ως θέμα τη Μόσχα. Οι επισκέπτες  μπορούν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και ψυχαγωγικά προγράμματα, να δουν ταινίες σε υπαίθριες προβολές ταινιών, εκθέσεις ρούχων που φορούσαν οι ηθοποιοί και σκηνικών.

Πηγή: mos.ru