ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το "ντεφιλέ" της ανακύκλωσης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το "ντεφιλέ" της ανακύκλωσης

Ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά, μοναδικές δημιουργίες έκαναν την "εμφάνισή" τους στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σ' αυτό το "ντεφιλέ", τα μοντέλα ήταν στην κυριολεξία γυναίκες και άντρες της "διπλανής πόρτας" και τα ρούχα ήταν φτιαγμένα, όχι από πανάκριβα υλικά, αλλά από αντικείμενα που βρίσκεις καθημερινά στα…σκουπίδια!

Η "πασαρέλα της ανακύκλωσης" στήθηκε για ακόμη μια χρονιά από τον σύλλογο "Φίλοι Νέας Παραλίας" στον Κήπο του "Απογευματινού Ήλιου" με στόχο να ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχεδιαστές επαγγελματίες, ερασιτέχνες της μόδας, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες του χώρου της ζωγραφικής και του θεάτρου, επιστράτευσαν τη φαντασία και το ταλέντο τους, συνθέτοντας με ευτελή ανακυκλώσιμα υλικά, μοναδικές δημιουργίες, τις οποίες παρουσίασαν στο κοινό, σε μία ξεχωριστή performance, με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Σε ρόλο guest star, παρήλασε και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, χωρίς όμως να φοράει κάποια δημιουργία για την περίσταση, αλλά τις αγαπημένες του…τιράντες. Όσο για τα μοντέλα, αυτά επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους δημιουργούς, ως models for a day, για να φορέσουν ρούχα από χαρτί, καπάκια, κιλίμια ή πλαστικές σακούλες, όπως αυτές που συλλέχθηκαν από την παραλία "Παράδεισος" της Θάσου για να φτιαχτεί μια μοναδική φούστα!

Ευφάνταστες ήταν και οι ονομασίες που έδωσαν οι εμπνευστές τους στις συνολικά 50 δημιουργίες, με ξεχωριστές το "ραντεβού στο σαλόνι της γιαγιάς", που πήρε το φόρεμα από πλεκτές κουρτίνες και άλλα υφάσματα, το "ερωτικό ραντεβουδάκι της χάρτινης υψηλής ραπτικής" με τα χάρτινα φορέματα και το «όταν η σταχτοπούτα γίνεται αναποφάσιστη ή απλώς προνοητική» με μια κατασκευή με πολλά μονά παπούτσια!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ