ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πάνω από 150 κρασιά, μπουγάτσα με μοσχάτο στα φετινά "ΒορΟινά"
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 150 κρασιά, μπουγάτσα με μοσχάτο στα φετινά "ΒορΟινά"

Σε γευστικές "περιπέτειες" προσκαλεί τους επισκέπτες η φετινή διοργάνωση των "ΒορΟινών", που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Αλμυρή μπουγάτσα με κρασί Μοσχάτο και παγωτό με Ξινόμαυρο και Μαλαγουζιά, καθώς και περίπου 150 κρασιά, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το Σάββατο οι επισκέπτες των "ΒορΟινών", της ετήσιας εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδικού αμπελώνα, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (προβλήτα 1) και αναμένεται να προσελκύσει 2500-3000 επισκέπτες σε μόλις τέσσερις ώρες (από τις 6 το απόγευμα ώς τις 10 το βράδυ). Τα ΒορΟινά διοργανώνονται με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», ενώ φέτος ενσωματώνουν και ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για παιδιά όλων των ηλικιών, μια ζωντανή διαδραστική παράσταση, με τίτλο "Βλέπω, αγγίζω, γεύομαι, οσμίζομαι" από «Το Ατελιέ της Φανταστικής».

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα απ' τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού. Ακόμη, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν, όπως κάθε χρόνο, τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως το περίπτερο «Οινογνωσία & Γευσιγνωσία», όπου οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν μονοποικιλιακά κρασιά και να μυηθούν στα μυστικά των ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ακόμη συνταγές της πόλης με κρασί (19:00-21:00) και την αιγίδα του «Thessaloniki Food Festival». Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος των Οίνων Βορείου Ελλάδος, Αλεξάνδρα Ανθίδου, "το ζαχαροπλαστείο Αγαπητός έχει ετοιμάσει παγωτό με ξινόμαυρο και μαλαγουζιά, ενώ το μπουγατσοπωλείο Μπαντής καλεί τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να 'βυθιστούν" στη γευστική περιπέτεια μιας αλμυρής μπουγάτσας με μοσχάτο. Επιπλέον, ένας "χάρτης" οινοτουριστικών διαδρομών θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες των 'ΒορΟινών" από το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», ενώ διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων-προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα θα ξεδιπλώσουν τα είδη τους για γευστική δοκιμή.

*Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Πρακτορείο 104,9 FM.

Αλεξάνδρα Γούτα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ