ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα»
© www.elru2016.gr
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Τι σημαίνει για μένα η Ελλάδα»

H Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) διοργανώνει παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους «2016 Η Ελλάδα στην Ρωσία — Η Ρωσία στην Ελλάδα».

Στόχος του διαγωνισμού με τίτλο «Τι είναι η Ελλάδα για μένα; είναι η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και της προσέγγισης των πολιτισμών ενθαρρύνοντας τα παιδιά να σκεφτούν την Ελλάδα και να εκφραστούν για την χώρα μέσα από την τέχνη.

Ο διαγωνισμός — που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO — απευθύνεται σε παιδιά από τη Ρωσία ηλικίας  από 6 έως 10 ετών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: κατά το πρώτο, το οποίο ήδη "τρέχει" και θα διαρκέσει έως 31/10/2016 τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση contest@elru2016.gr. Μετά το τέλος του πρώτου σταδίου, ειδική επιτροπή θα κρίνει και θα ανακοινώσει μια βραχεία λίστα (έως τις 10 Νοεμβρίου 2016).

Στο δεύτερο στάδιο, η βραχεία λίστα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του «Έτους Ελλάδα στη Ρωσία» elru2016.gr για ένα μήνα, έτσι ώστε οι νικητές να αναδειχθούν μέσα από ψηφοφορία του κοινού διαδικτυακά. Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τα μέσα Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή στη Μόσχα.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα με την οικογένειά τους. Τα παιδιά, των οποίων τα έργα θα αποτελέσουν την βραχεία λίστα, θα κερδίσουν προσωπικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ και μία τσάντα με διαφημιστικό υλικό του αφιερωματικού έτους. Τέλος, όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και τα έργα τους θα συμπεριληφθούν σε ηλεκτρονικό άλμπουμ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα www.elru2016.gr.