ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πούτιν παρασημοφόρησε την 14χρονη που διέσωσε παιδιά στο Σιαμόζερα
© Sputnik/Michael Klimentyev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πούτιν παρασημοφόρησε την 14χρονη που διέσωσε παιδιά στο Σιαμόζερα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρασημοφόρησε την μαθήτρια Γιούλια Καρόλ, η οποία είχε διασώσει παιδιά στη λίμνη Σιαμόζερα στην Καρελία, ενώ το σχετικό διάταγμα για την βράβευση της δημοσιεύθηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικής ενημέρωσης.

Νωρίτερα, για την πράξη της αυτή την 14χρονη Γιούλια Καρόλ η είχε παρασημοφορήσει ο ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντιμίρ Πουτσκόφ.

«Για τη θαρραλέα και γεμάτη αποφασιστικότητα πράξη της που αφορά την διάσωση ανθρώπων σε ακραίες συνθήκες να απονεμηθεί το μετάλλιο « Για τη διάσωση ανθρώπων σε θανάσιμο κίνδυνο» στην Γιούλια Μιχαϊλόβνα, που φοιτά στο υπ' «αριθμόν 1571" Λύκειο» που είναι δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Μόσχας» αναφέρεται στο διάταγμα.

Όταν κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας ανατράπηκαν δύο βάρκες με παιδιά, η μαθήτρια μόνη της έβγαλε από το νερό μερικούς συμμαθητές της, σώζοντας έτσι τις ζωές τους. Στη συνέχεια, αφού περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα, έφτασε στο πλησιέστερο χωριό Κουντάμ, ενημέρωσε τους κατοίκους του για την τραγωδία που είχε συμβεί, και εκείνοι ειδοποίησαν το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. Χάρη στις ενέργειες της σώθηκαν 33 έφηβοι. Το κορίτσι μετά από όσα συνέβησαν εισήχθη για θεραπεία όπου της παρασχέθηκε η απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη για να συνέλθει ψυχολογικά.

Η τραγωδία συνέβη στην λίμνη Σιαμόζερα συνέβη στις 18 Ιουνίου, όταν από την κατασκήνωση « Park Hotel "Σιαμόζερα" ξεκίνησαν δύο βάρκες στις οποίες επέβαιναν 47 παιδιά, στις οποίες υπήρχαν μόνο τέσσερις συνοδοί ηλικίας 17-19 ετών. Όταν άρχισε η καταιγίδα οι βάρκες ανατράπηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 παιδιά, και να διασωθούν 33. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης δεν ειδοποίησαν τις υπηρεσίες διάσωσης, με αποτέλεσμα η επιχείρηση διάσωσης να ξεκινήσει την επομένη 19 Ιουνίου.

Πηγή: www.ria.ru