ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με την “Ακουαρέλα” στο μετρό της Μόσχας
© Sputnik/Kirill Kallinikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με την “Ακουαρέλα” στο μετρό της Μόσχας

Ξεκίνησαν, στο Μετρό της Μόσχας, τα  δρομολόγια με τον συρμό «Ακουαρέλα», ο οποίος  φιλοξενεί την  έκθεση με τίτλο «Η πόλη στη ζωγραφική». Η έκθεση, στην οποία έχουν προστεθεί νέα εκθέματα, είναι  αφιερωμένη στην ιστορία της πόλης και την διοργανώνει το Μουσείο της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του μετρό.

Ο συρμός «Ακουαρέλα» πραγματοποιεί δρομολόγια στο μετρό της Μόσχας από το 2007, και η τελευταία έκθεση είναι η δέκατη τρίτη που φιλοξενεί. Στο εσωτερικό χώρο της αμαξοστοιχίας-γκαλερί, εκτίθενται αυτή τη στιγμή 35 πίνακες  ζωγραφικής, που είναι έργα διαφόρων ζωγράφων,  μεταξύ των οποίων, ο Απολλινάριος Βασνετσόφ και ο Βασίλι Σούρικοφ.

© Sputnik/Kirill Kallinikov

«Το τρένο Ακουαρέλα», είναι πράγματι ένα μοναδικό έργο, χωρίς να υπάρχει κάποιο  ανάλογο στον κόσμο. Στα βαγόνια του, έγιναν τροποποιήσεις ώστε να γίνει μια πραγματική κινητή γκαλερί. Στο εξωτερικό του δεσπόζει η εντυπωσιακή έντονη πολυχρωμία. Τον επόμενο χρόνο, το τρένο θα γιορτάσει την 10η επέτειο λειτουργίας του. Η «Ακουαρέλα»  δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες του, να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους με τις μοναδικές εκθέσεις ζωγραφικής που φιλοξενεί στα βαγόνια του»  δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Μετρό αρμόδιος για τις επαφές με τα μέσα ενημέρωσης Ντμίτρι Κομεντάτοφ.

Η έκθεση αυτή συνιστά ένα ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα να βιώσουν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη Μόσχα τους προηγούμενους αιώνες, να δουν  πώς άλλαζε η αρχιτεκτονική της πόλης, η καθημερινή ζωή, οι  συνήθειες των πολιτών και τα μέσα μεταφοράς. Το Μετρό της Μόσχας ειδικά για την νέα έκθεση, κυκλοφόρησε  ένα νέο «ενιαίο» εισιτήριο για 1 και 2 επιβιβάσεις με θεματικά σχέδια.

Πηγή: www.ria.ru