ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τουλάχιστον το 80% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του προέδρου Πούτιν
© Sputnik/Michael Klimentyev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουλάχιστον το 80% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του προέδρου Πούτιν

Το έργο του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εγκρίνει — για τρίτο κατά σειρά μήνα- το 82% των Ρώσων πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Levada-Center.

Βάσει των στοιχείων της δημοσκόπησης, το 18% δεν είναι ικανοποιημένο με το έργο του προέδρου Πούτιν. Θετικά διάκειται προς το έργο του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, το 48% των πολιτών. Συνολικά το έργο της ρωσικής κυβέρνησης εγκρίνει το 43% των Ρώσων πολιτών.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι, το 50% των Ρώσων θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει γενικά προς την σωστή κατεύθυνση, το 32% απαντά ότι «τα γεγονότα μας οδηγούν σε αδιέξοδο», ενώ το 19% δυσκολεύθηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης,το 51% των ρώσων δηλώνει ότι είναι ευχαριστημένο από το έργο των κυβερνητών τους, ενώ το αντίθετο δηλώσει το 48%.

Όπως αναφέρεται στην δημοσκόπηση, οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες τους οποίους οι ρώσοι εμπιστεύονται περισσότερο, είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν(49%), ο ρώσος υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σόιγκου (19%), ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (17%), ο αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι(14%), ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ (12%), ο πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (7%).

Το 3% εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς το έργο της προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο, του αρχηγού του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» Σεργκέι Μιρόνοφ και του δημάρχου της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Το 2% δείχνουν εμπιστοσύνη στο έργο του προέδρου της Τσετσενίας Ραμζάντ Καντίροφ, και στον Πατριάρχη Μόσχα και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Το 17% των ρώσων δεν εμπιστεύεται κανένα από τους ρώσους πολιτικούς, και το 16% ότι δεν τους ενδιαφέρει γενικά η πολιτική.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1600 ατόμων, ηλικίας 16 ετών και άνω, σε 137 οικισμούς σε 48 περιφέρεις της Ρωσίας.

Πηγή: www.ria.ru