ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποκαλυπτήρια της προτομής του Γκαγκάριν στην Κρήτη
© Sputnik/
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Γκαγκάριν στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρώτου —στην ιστορία- κοσμοναύτη  Γιούρι Γκαγκάριν στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας — Ρωσίας και προς τιμήν της 55ης επετείου από την πτήση του Γκαγκάριν στο διάστημα.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής, παρέστησαν οι Ρώσοι κοσμοναύτες Όλεγκ Σίποτσκα και Αλεξέι  Αφτσίνιν, εκπρόσωποι  ττης τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων Αρχών.

"Η τοποθέτηση της προτομής κατέστη δυνατή χάρη στην συνδρομή του διεθνούς φιλανθρωπικού κοινωνικού ιδρύματος «Ο Διάλογος Πολιτισμών Ενιαίος Κόσμος» και του τουριστικού γραφείου  ΤΕΖ TOUR Greece" αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria Novosti.

«Ο Γιούρι Γκαγκάριν είναι ο πιο γνωστός κοσμοναύτης στην ιστορία ''κατάκτησης'' του Διαστήματος. Με την τοποθέτηση της προτομής, το Ηράκλειο και η Κρήτη ήρθαν ακόμη πιο κοντά στην Ρωσία, που είναι μια φιλική για μας χώρα, και σε χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Χαριτίδης, εκφράζοντας  την ελπίδα, ότι για το μνημείο θα δείξουν ενδιαφέρον και οι επισκέπτες από άλλες  χώρες.

Πηγή:  www.ria.ru