ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Μια καλαίσθητη, πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τον Μηχανικό Κόσμο, που ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, και την ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής, παρουσιάζεται στις 7/10 στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας στη Μόσχα, που περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά εκθέματα, πίνακες, φιλμ κ.α.

Ο καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου 2016, στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του Διονύση Κριάρη.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ο κ. Μουσάς θα χαιρετίσει κατά την έναρξη του φεστιβάλ εκ μέρους της Ελλάδας και του ΕΚΠΑ, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ώρα 18:00, στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, που θα γίνει στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Κύριας Βιβλιοθήκης στην οδό Λομονόσωβ 27, στη Μόσχα. Επίσης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το μεσημέρι 12:15-13:15 θα δώσει ομιλία με θέμα «Πώς οι άνθρωποι κατασκεύασαν ένα μηχανικό Κόσμο» στην αίθουσα B4 του κτιρίου Σουβαλόβσκη του Κρατικού Πανεπιστημίου, η οποία θα μεταδοθεί σε 176 αμφιθέατρα σε όλη τη Ρωσία. Την έκθεση αναμένονται να επισκεφτούν 200.000 με 500.000 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι μια μεγαλύτερη έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων συνεχίζεται με επιτυχία στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας — Ρωσίας 2016. Η παραπάνω έκθεση θα διαρκέσει ως τις 6 Νοεμβρίου 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ