ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σκύλοι... δρομείς στον 2ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκύλοι... δρομείς στον 2ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Δύο  αδέσποτα σκυλιά πήραν μέρος στον… ημιμαραθώνιο Κρήτης, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα και τον θαυμασμό των διοργανωτών και των συμμετεχόντων.

Ενόψει του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, πριν αρκετούς μήνες πολλοί άνθρωποι από το Αρκαλοχώρι άρχισαν να τρέχουν, το ραντεβού τους ήταν σχεδόν κάθε μέρα στις 6 το πρωί στο κέντρο του Αρκαλοχωρίου. Από τις πρώτες μέρες, δύο αδέσποτα σκυλιά τους ακολουθούσαν και τους έκαναν παρέα κατά την διάρκεια της προπόνησης. Όσα χιλιόμετρα κι αν έκαναν, είτε 5 είτε 10 είτε 15. Τα δύο σκυλιά, πιστά στο ραντεβού τους κάθε μέρα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ημέρα του αγώνα (2 Οκτωβρίου) έφτασε και τα δύο σκυλιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τους φίλους τους χωρίς παρέα. Ξεκίνησαν με τους δρομείς των 21 χιλιομέτρων και έκαναν όλη τη διαδρομή. Πολλοί δρομείς τους συνάντησαν. Φτάνοντας στον τερματισμό ο ένας,  κάθισε και κοιτούσε τους δρομείς που τερμάτιζαν. Τερμάτισε αυτός και περίμενε τους φίλους του.

Κατά την διάρκεια των απονομών το ίδιο σκυλί ανέβηκε στο βάθρο των νικητών μόνο του, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα και το θαυμασμό των διοργανωτών, των δρομέων και του κοινού. Τα σκυλιά αυτά δεν είναι πια αδέσποτα, είναι μέλη της οικογένειας των δρομέων του Αρκαλοχωρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ