ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 19ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 19ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας

Η τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε σε λειτουργία το ρολόι αντίστροφης μέτρησης έως την έναρξη του 19ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα διεξαχθεί στο Σότσι το 2017, πραγματοποιήθηκε στους λόφους Βαρμπιόβιχ στη Μόσχα.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 22 Οκτωβρίου 2017. Στις αρχές Ιουνίου, η διεθνής προπαρασκευαστική επιτροπή του φεστιβάλ αποφάσισε ομόφωνα, το φεστιβάλ να γίνει στο Σότσι. Η επιλογή των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ ξεκίνησε στο Εκπαιδευτικό Φόρουμ της Νεολαίας με τίτλο «Ευρασία», που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 7-11 Σεπτεμβρίου στο Όρενμπουργκ.

Οι κύριες εορταστικές εκδηλώσεις αυτή την ημέρα, —ακριβώς ένα χρόνο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ — πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα και συγκεκριμένα στους λόφους Βαραμπιόβιχ, με τη φοιτητική κοινότητα να δίνει το "σύνθημα" για τη λετουργία του ρολογιού αντίστροφης μέτρησης του χρόνου που απομένει έως την έναρξη του φεστιβάλ.

Μαζί με τους Μοσχοβίτες φοιτητές, στο φεστιβάλ συμμετέχουν και οι φοιτητές από το Σότσι, καθώς και φοιτητές από δέκα άλλα ομοσπονδιακά πανεπιστήμια, από τις πόλεις Βλαδιβοστόκ, Γιακούτσκ, Κρασνογιάρσκ, Εκατερίνεμπουργκ, Καζάν, Αρχάγγελσκ, Συμφερούπολη, Ροστόβ, Σταυρούπολη και Καλίνινγκραντ. Οι εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις θα ολοκληρωθούν με εορταστικές συναυλίες.

Το 18ο Φεστιβάλ, είχε πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2013, στην πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο.

Πηγή: www.ria.ru