ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περίπου 23 εκατομμύρια ρώσοι θα υποβληθούν  φέτος σε ιατρικές εξετάσεις
© Sputnik/Igor Zarembo
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου 23 εκατομμύρια ρώσοι θα υποβληθούν φέτος σε ιατρικές εξετάσεις

Περίπου 23 εκατομμύρια ενήλικες ρώσοι και σχεδόν όλα τα παιδιά θα υποβληθούν φέτος σε ιατρικές εξετάσεις, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκβαρτσόβα.

«Αυτή τη στιγμή είναι περίοδος έξαρσης και δεν μπορούμε ακόμη να έχουμε αποτελέσματα για το 2016.Προς το παρόν, προχωρούμε με βάση το σχεδιασμό, σύμφωνα με τον όγκο δουλειάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, περίπου 23 εκατομμύρια ενήλικες θα υποβληθούν φέτος σε ιατρικές εξετάσεις και, ως συνήθως και το 95% του παιδικού πληθυσμού», δήλωσε η Σκβαρτσόβα.

Η ίδια επισήμανε, επίσης, ότι επανεξετάστηκε το σύστημα των ιατρικών εξετάσεων, ώστε να αποφεύγονται οι μη αποτελεσματικοί ιατρικοί έλεγχοι. Αποφασίστηκε να δοθεί βάρος στον εντοπισμό ογκολογικών παθήσεων στο αρχικό τους στάδιο και στην διάγνωση παραγόντων κινδύνου που αφορούν τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Οι κανονισμοί θα αλλάξουν κατά κάποιο τρόπο, και τον επόμενο χρόνο σε σχέση με ό,τι ίσχυε για φέτος. Σχεδιάζουμε να προσδώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σ' αυτά τα δύο είδη των εξετάσεων. Όσον αφορά τη δομή της νοσηρότητας, μπορούμε να πούμε ότι στην ουσία ελάχιστα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε η Σκβαρτσόβα.

Πηγή: www.ria.ru