ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ναυάρχου Ουσακόφ στην Ελλάδα
© Sputnik/Pavel Balabanov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ναυάρχου Ουσακόφ στην Ελλάδα

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ναυάρχου Ουσακόφ έγιναν στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στην τελετή παρέστησαν αντιπροσωπεία του Στόλου της Βαλτικής, της ρωσικής διπλωματικής αποστολής και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως δήλωσε το Σάββατο ο αρμόδιος για θέματα ενημέρωσης του γραφείου Τύπου της Δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας του Στόλου της Βαλτικής, πλοίαρχος Ρομάν Μάρτοφ.

«Στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η εορταστική τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ναυάρχου Φιοντόρ Ουσακόφ. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσημη αντιπροσωπεία του Στόλου της Βαλτικής, αντιπροσωπεία της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, τμήμα τιμητικής φρουράς και η στρατιωτική ορχήστρα του Στόλου της Βαλτικής», δήλωσε ο Μάρτοφ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανεπίσημης επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του εκπαιδευτικού πλοίου « Σμόλνι», που ανήκει στον Στόλο της Βαλτικής, το οποίο παρέμεινε στο λιμάνι της πόλης έως τις 24 Οκτωβρίου. Τις μέρες αυτές το πλοίο μπορούσε να το επισκεφθεί το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις της ρωσικής αντιπροσωπείας με τον διοικητή της περιφερειακής διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού Βόρειου Ελλάδας, καθώς και επίσκεψη του επιτελείου Στρατού ξηράς. Εκτός των άλλων η ορχήστρα του επιτελείου του Στόλου της Βαλτικής θα πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος

Ο ναύαρχος Ουσακόφ στα τέλη του 18ου αιώνα, προσέφερε στον ελληνικό λαό ανεκτίμητη βοήθεια, στο να αποκτήσει την ανεξαρτησία του, στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και στην απόκτηση κρατικής οντότητας των Επτανήσων. Ο Ρώσος αρχηγός του ρωσικού στόλου έγραψε ιδιοχείρως το σύνταγμα της πολιτείας των Επτανήσων. Η προτομή του Ουσακόφ που τοποθετήθηκε στο μουσείο της Θεσσαλονίκης, είναι έργο Ρώσου γλύπτη.

Πηγή: www.ria.ru