ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχέδια της Roskosmos για τις δοκιμές της χρήσης του Glonass
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχέδια της Roskosmos για τις δοκιμές της χρήσης του Glonass

Η Roskosmos (Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος) προκήρυξε διαγωνισμό έργου, με θέμα τις συστηματικές έρευνες και την τεχνολογική θεμελίωση, της χρήσης του ρωσικού δορυφορικού συστήματος πλοήγησης GLONASS, στην ξηρά, στην ναυσιπλοΐα και στη Σελήνη. Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 1,8 δισεκατομμύρια ρούβλια. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα των κρατικών προμηθειών. 

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η Roskosmos προσβλέπει στο να διευρύνει τους τομείς χρήσης του συστήματος GLONASS και συγκεκριμένα σε αστικό περιβάλλον, σε ορεινές περιοχές, σε φαράγγια, σε κλειστούς χώρους, σε επιφανειακούς χώρους, στη ναυσιπλοΐα και σε μεγάλες αποστάσεις απ τη Γη.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δημιουργηθούν όλες οι επιστημονικό-τεχνολογικές προϋποθέσεις στον τομέα των προηγμένων τεχνολογιών πληροφόρησης και πλοήγησης, που θα ενταχθούν στο σύστημα GLONASS και, στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν στις διαστημικές αποστολές μελέτης και εξερεύνησης της Σελήνης και των πλανητών.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 7 Νοεμβρίου. Οι έρευνες θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 25 Νοεμβρίου του 2020.

Πηγή: www.ria.ru