ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης της 20ης Παγκόσμιας Ρωσικής Συνόδου
© Sputnik/Sergey Pyatakov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα κηρύξει την έναρξη της συνεδρίασης της 20ης Παγκόσμιας Ρωσικής Συνόδου

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, θα προεδρεύσει- στον καθεδρικό ναό του Χριστού του Σωτήρα- της 20ης Παγκόσμιας ρωσικής λαϊκής συνόδου (ΠΡΛΣ), η οποία φέτος θα έχει το εξής θέμα: «Ρωσία και Δύση: ο διάλογος των λαών στις αναζητήσεις τους να βρουν απαντήσεις στις πολιτισμικές προκλήσεις».

«Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα εξεταστεί ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που σχετίζονται με τους στόχους και τις προκλήσεις, ενώπιον των οποίων βρίσκεται ο λαός της Ρωσίας και άλλων χωρών. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν ζητήματα που αφορούν την προάσπιση και προώθηση των παραδοσιακών αξιών σε πανεθνικό και παγκόσμιο επίπεδο», ανέφεραν οι διοργανωτές.    

Με βάση τις πληροφορίες της οργανωτικής επιτροπής του φόρουμ, στην συνεδρίαση της  ΠΡΛΣ, θα μιλήσουν εκτός από τους παράγοντες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Κιριγιένκο, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Βαλέρι Ζόρκιν, ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, οι υπουργοί των Υπουργείου Εσωτερικών, Εκτάκτων Αναγκών και Δικαιοσύνης, Βλαντιμίρ Καλακόλτσεφ, Βλαντιμίρ

Πουτσκόφ και Αλεξάντρ Κονοβάλοφ, η υπουργός Υγείας  Βερόνικα Σκβαρτσόβα και ο υφυπουργός Εξωτερικών  Γκριγκόρι Κράσιν.

Μεταξύ των ομιλητών είναι η αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Ιρίνα Γιάροβα, ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι, ο διευθυντής των επανδρωμένων αποστολών  της Roskosmos Σεργκέι Κρικαλιόφ, η κυβερνήτης των περιχώρων της Μόσχας Αντρέι Μπαραβιόφ, οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας, και της «δίκαιας Ρωσίας, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι και Σεργκεί Μιρόνοφ, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μόσχας Βίκτορ Σαντόβνιτσι.

«Στην Σύνοδο παραδοσιακά προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις εργασίες της, κυβερνητικά στελέχη από κάθε τομέα, οι πρόεδροι των κοινωνικών οργανώσεων, η ανώτατη ηγεσία των παραδοσιακών θρησκευτικών δογμάτων, παράγοντες της επιστήμης, της παιδείας και του πολιτισμού, αντιπρόσωποι των ρωσικών κοινοτήτων του εξωτερικού από τις μακρινές και πλησιέστερες χώρες, πολυάριθμοι εκπρόσωποι της κοινής γνώμης», ανέφεραν οι διοργανωτές.   

Η Παγκόσμια ρωσική λαϊκή σύνοδος είναι μια διεθνής κοινωνική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1993. Πρόεδρος της είναι ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών. Από το 2005 η Σύνοδος έχει το στάτους του ειδικού συμβούλου στην έδρα του ΟΗΕ.  

Πηγή: www.ria.ru