ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χάρτης αφής από μαθητές με προβλήματα όρασης βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό
© Sputnik/Aleksandr Kondratuk
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάρτης αφής από μαθητές με προβλήματα όρασης βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό

Τη δική τους οπτική του κόσμου έφτιαξαν μαθήτριες με προβλήματα όρασης, οι οποίες κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής χαρτών από παιδιά "Barbara Petchenik", με θέμα: "Ο τόπος μου στο σημερινό κόσμο".

Οι μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Μαρία Κατοπόδη και Χριστίνα Λούκο τιμήθηκαν με το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία 9 έως 12 ετών, με το έργο: "Ο τόπος μου στο σημερινό κόσμο μέσα από τη δική μου οπτική".

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 189 έργα ζωγραφικής από 38 χώρες και επιλέχθηκαν για βράβευση 12 έργα από 4 κατηγορίες ηλικιών.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2015, οργανώθηκε από τη Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρεία Ελλάδας (ΧΕΕΕ) και από τα 360 έργα που υποβλήθηκαν από μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων από όλη την Ελλάδα, επιλέχθηκαν 6, τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Συνεδρίου Χαρτογραφίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Ο χάρτης αφής που δημιούργησαν οι μαθήτριες "κοσμεί" την ηλεκτρονική σελίδα της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρείας που διεξάγει από σήμερα, έως τις 4 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το 14ο Εθνικό Συνέδριο Χαρτογραφίας, με τίτλο: "Η Χαρτογραφία σε έναν Κόσμο που αλλάζει".

"Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι στον χώρο του Συνεδρίου εκτίθεται ψηφιακό αντίγραφο του εμβληματικού οκτάφυλλου Χάρτη της Ελλάδας του Φερδινάνδου Αδελχόβεν του 1838, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ (Συλλογή Τρικόγλου)" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια Εργαστηρίου Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης του ΑΠΘ και πρόεδρος ΧΕΕΕ, Χρυσούλα Μπούτουρα.

Νατάσα Καραθάνου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ