ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα 2/3 των Ρώσων θεωρούν ότι η Ρωσία σημειώνει επιτυχίες στον διεθνή στίβο
© Sputnik/Aleksey Sazonov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 2/3 των Ρώσων θεωρούν ότι η Ρωσία σημειώνει επιτυχίες στον διεθνή στίβο

Σχεδόν τα 2/3 (το 65%) των Ρώσων που παρακολουθούν την εξωτερική πολιτική της χώρας  θεωρούν, ότι η Ρωσία, το τελευταίο διάστημα  σημειώνει επιτυχίες στον διεθνή στίβο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης (ΙΚΓ).   

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 55% των ρώσων πολιτών, παρακολουθεί την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, ενώ το 44% των ερωτηθέντων αδιαφορεί για την διεθνή διπλωματία. Μεταξύ των ρώσων που δείχνουν ενδιαφέρον για την εξωτερική πολιτική το 65%, έχουν την πεποίθηση ότι το τελευταίο διάστημα  σημειώνει όλο και πιο πολλές επιτυχίες στην εξωτερική της πολιτική. Αντίθετη άποψη έχει το 17%  όσων παρακολουθούν την διεθνή πολιτική.   

Το 50% πάντως των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ηγεσία της χώρας δίνει την δέουσα  προσοχή στην εξωτερική πολιτική του κράτους. Περίπου το ένα τέταρτο, δηλαδή το 24%,  θεωρεί ότι δίνεται υπέρμετρη προσοχή, ενώ το 9% ελάχιστη. 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1500 ατόμων από 104 κατοικημένα σημεία της Ρωσίας, ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών, ενώ το στατιστικό λάθος  δεν υπερβαίνει το 3,6%.

Πηγή: www.ria.ru