ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πούτιν: “Η πατρίδα μας είναι μέσα στην καρδιά μας”
© Sputnik/Alexei Druzhinin
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πούτιν: “Η πατρίδα μας είναι μέσα στην καρδιά μας”

Η ισχύς του ρωσικού κράτους συνίσταται στην πίστη που έχουμε  στις παραδόσεις της λαϊκής ενότητας και στην ελευθερία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. 

«Η ισχύς μας συνίσταται στην πίστη που έχουμε στις παραδόσεις της λαϊκής ενότητας, στην πίστη μας  σ' εκείνη την υπέρτατη ελευθερία, την οποία  αποκτά ο άνθρωπος που ορκίζεται στη πατρίδα του, πίστη και αγάπη χωρίς να τον εξαναγκάζουν. Η πατρίδα μας είναι μέσα στην καρδιά μας» δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της τελετής απονομής κρατικών βραβείων και διακρίσεων για τη  συμβολή στην εδραίωση  της ενότητας του ρωσικού έθνους.      

Ο Πούτιν παρατήρησε ότι, η ανιδιοτελής αγάπη προς την Πατρίδα και η ετοιμότητα του καθενός να την υπερασπιστεί, συνιστούσαν πάντα τις βάσεις της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Ρωσίας. 

«Συγκεκριμένα το βαθύτατο, αυθεντικό αίσθημα πατριωτισμού ήταν αυτό που ένωνε επί τέσσερις και πλέον αιώνες ανθρώπους  διαφορετικών εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων. Και τότε σε περιόδους εθνικής διχόνοιας, ο ίδιος ο λαός ήταν εκείνος που ανέλαβε  την ευθύνη να μην  επιτρέψει την καθυπόταξη της χώρας και η πανίσχυρη αυτή ενότητα ήταν εκείνη που έδωσε  τέλος στην Ταραχώδη Περίοδο» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή:  www.ria.ru