ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Στίβεν Σιγκάλ θεωρεί την Ρωσία πατρίδα του
© Sputnik/Ekaterina Chesnokova
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Στίβεν Σιγκάλ θεωρεί την Ρωσία πατρίδα του

Ο αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ είπε ότι θεωρεί την Ρωσία πατρίδα του, μόλις πήρε την ρωσική υπηκοότητα, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Γκαβαρίτ Μασκβά».

«Σέβομαι ιδιαίτερα την Ρωσία και έχω δεθεί μαζί της, σαν να είναι η πατρίδα μου» δήλωσε ο Σιγκάλ,  τονίζοντας ότι, ο πατέρας του ήταν "100% Ρώσος και ένα μέρος της οικογένειας του πατέρα του κατάγεται από το Βλαντιβοστόκ".

Ο Σιγκάλ επεσήμανε ότι έχει συγγενείς στην Αγία Πετρούπολη, στη Σιβηρία και τη Λευκορωσία και αναρίθμητους φίλους στη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. 

Εκτός των άλλων ο αμερικανός ηθοποιός είπε ότι είναι εξαιρετικά ευγνώμων που έγινε πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πως είναι έτοιμος να εργαστεί ώστε η Ρωσία και οι ΗΠΑ να γίνουν  οι καλύτεροι φίλοι.

Πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος Πούτιν έχει υπογράψει διάταγμα για την απόδοση της ρωσικής υπηκοότητας στον Σιγκάλ. Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο ηθοποιός ζητούσε «εδώ και πολύ καιρό και επίμονα να πάρει την υπηκοότητα".  

Πηγή: www.ria.ru