ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρωσία: Το Δημόσιο Επιμελητήριο ανέδειξε τις δέκα πόλεις όπου γίνονται οι πιο καλές πράξεις
© Sputnik/Ilya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρωσία: Το Δημόσιο Επιμελητήριο ανέδειξε τις δέκα πόλεις όπου γίνονται οι πιο καλές πράξεις

Το Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέδειξε τις δέκα πόλεις της Ρωσίας, που γίνονται οι πιο καλές πράξεις, με το Γιακούτσκ να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη, ανακοίνωσε η πρόεδρος της επιτροπής για την προώθηση της κοινωνικής διπλωματίας και στήριξης των ρώσων ομογενών στο εξωτερικό, Ελένα Σουτόρμινα.

Στην κατάταξη αυτή κατέληξε το Δημόσιο Επιμελητήριο μετά τον «μαραθώνιο καλών πράξεων» που διοργάνωσε, από κοινού, με Ρωσικό Κέντρο Πατριωτισμού, την Ένωση εθελοντικών κέντρων και την Ρωσική Επιτροπή Ειρήνης. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η κάθε πόλη που συμμετείχε, έπρεπε να πραγματοποιήσει πέντε καλές πράξεις. Κύριος στόχος της δράσης αυτής ήταν να συμμετάσχουν όλο και πιο πολλοί ρώσοι πολίτες σε κοινωνικές δραστηριότητες.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Αγία Πετρούπολη, την τρίτη η Μόσχα, και ακολουθούν το Βολγκοκράντ, το Όμσκ, το Τσεμποσκάρι, η Βαλαγκντά, το Νοβοτσερκάσκ, του Ουλιάνοφσκ και το Εκατερίνεμπουργκ.

«Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, στο πλαίσιο της δράσης οι κάτοικοι των πόλεων αυτών συγκεκριμένα έκαναν τις περισσότερες καλές πράξεις» είπε η Σουτόρμινα, στο φόρουμ ενεργών πολιτών «Κοινότητα » με την λήξη της δράσης.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι, το Δημόσιο Επιμελητήριο και η διαδικτυακή πύλη πολιτιστικής κληρονομιάς Cultura.ru ξεκίνησε την προετοιμασία πολιτιστικών οδηγών για τις πόλεις που διακρίθηκαν στον μαραθώνιο.

«Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων που διήρκεσε η δράση καταφέραμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση καλών πράξεων σε όλη τη χώρα. Στον μαραθώνιο συμμετείχαν 7.000 ρώσοι από 230 πόλεις της χώρας, και ο ανταγωνισμός μεταξύ των πόλεων που διεκδικούσαν να μπουν στο κατάλογο ήταν εξαιρετικά μεγάλος, ενώ τα αποτελέσματα δε ν ήταν σαφή μέχρι την τελευταία μέρα. Σε τελική ανάλυση όμως χάρη στους κατοίκους με ενεργό κοινωνική δράση, ξεχώρισαν οι πόλεις, οι οποίες δικαιολογημένα μπορούν να θεωρηθούν ως οι πόλεις που κάνουν τις πιο πολλές καλές πράξεις» κατέληξε η Σουτόρμινα.

Πηγή: www.ria.ru