ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το GLONASS θα έχει ακρίβεια προσδιορισμού θέσης ενός μέτρου το 2020
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το GLONASS θα έχει ακρίβεια προσδιορισμού θέσης ενός μέτρου το 2020

Το ρωσικό σύστημα πλοήγησης GLONASS θα είναι σε θέση να προσδιορίσει την θέση ενός αντικειμένου με ακρίβεια ενός μέτρου, αρχής γενομένης από το 2020, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της κρατικής επιχείρησης Roskosmos (Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος) Μιχαήλ Χαϊλοφ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διεθνούς Επιτροπής παγκοσμίων δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης  (GNSS). 

Η Ρωσία, ως πάροχος του παγκόσμιου συστήματος δορυφορικής πλοήγησης GLONASS και μόνιμο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής το 2016, ασκεί την προεδρία της Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε υπό τη προεδρία της Roskosmos με την υποστήριξη του ΟΗΕ.  

«Διαθέτουμε πρόγραμμα αναβάθμισης όσον αφορά την ακρίβεια του συστήματος GLONASS,το οποίο θα γίνει σε διάφορα στάδια. Το πλησιέστερο ορόσημο είναι το 2020, καθώς τότε χωρίς να χρησιμοποιηθούν λειτουργικές προσθήκες  θα πρέπει να πετύχουμε ακρίβεια ως προς τον προσδιορισμό θέσης, καλύτερη του ενός μέτρου» δήλωσε ο Μιχαήλ Χαϊλοφ.   

Στην συνεδρίαση της GNSS συμμετέχουν περίπου 200 μέλη αντιπροσωπειών και διεθνών οργανισμών από 30 και πλέον χώρες του κόσμου, που εκπροσωπούν κοινοπραξίες καταναλωτών που κάνουν χρήση της δορυφορικής πλοήγησης. Στην ημερήσια διάταξη, βρίσκονται οι εισηγήσεις των παρόχων δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης, εισηγήσεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα, η διοργάνωση σεμιναρίου εμπειρογνωμόνων με θέμα «η εφαρμογή πλοήγησης υψηλής ακρίβειας προσδιορισμού θέσης σε διάφορους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας», συνεδριάσεις ολομέλειας και θεματικές συνεδριάσεις ομάδων εργασίας.

Πηγή: www.ria.ru