ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η φθινοπωρινή “κατάθλιψη” δεν αγγίζει τους Ρώσους
© Sputnik/Maksim Blinov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φθινοπωρινή “κατάθλιψη” δεν αγγίζει τους Ρώσους

Σχεδόν οι μισοί ρώσοι κατά την διάρκεια του φθινοπώρου ξυπνούν με καλή διάθεση, όπως έδειξε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Πανρωσικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VITSIOM).

«Το 49% δηλώνει, ότι μετά τον ύπνο, ξυπνά έχοντας καλή διάθεση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το 10% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι νοιώθουν πιεσμένοι, ενώ το37% ξυπνούν «ούτε με καλή, ούτε με κακή διάθεση».

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν, ότι κοιμούνται εύκολα «χωρίς προβλήματα». Ενώ το 34% δεν τους παίρνει εύκολα ο ύπνος.

Το 42% (4 στους δέκα πολίτες) λένε ότι κατά την διάρκεια του φθινοπώρου επιδεινώνεται η διάθεση τους και νοιώθουν πιο αδύναμοι, ενώ το 54% θεωρούν ότι το φθινόπωρο δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την φυσική και συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου.

«Παρόλο που οι συννεφιασμένες μέρες του φθινοπώρου, μας καταπιέζουν λίγο και έχουμε διαρκώς την αίσθηση του επερχόμενου χειμώνα, πρέπει να πούμε ότι έτσι νοιώθουν ελάχιστοι ρώσοι. Το άγχος (στρες) και οι ανησυχίες που έχουν οι υπόλοιποι δεν έχουν σχετίζονται σχεδόν καθόλου με το φθινόπωρο, αλλά υπάρχουν άλλοι λόγοι, που προκαλούν σε πολλούς ρώσους άγχος και ανησυχίες. Για την δική μας πλειοψηφία, η φθινοπωρινή κατάθλιψη, είναι περισσότερο ένας μύθος, παρά μια πραγματικότητα που να επηρεάζει σοβαρά την ζωή μας. Το να νοιώθει κάνεις άγχος, είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου», επισημαίνει ο αναλυτής του VITSIOM Ιβάν Λεκόντσεφ.

Το VITSIOM διενήργησε την δημοσκόπηση αυτή σε εθνικό επίπεδο στο διάστημα 29-30 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην δημοσκόπηση, ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία, μέσω κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και η τυχαία επιλογή του δείγματος των συμμετεχόντων που έφθασε τα 1600 άτομα. Η επιλογή έγινε με βάση τον πλήρη τηλεφωνικό κατάλογο, που ισχύει στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή: www.ria.ru