ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρωσία: Δράσεις για την αποτροπή φαινομένων βίας στο Μουντιάλ 2018
© Sputnik/Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρωσία: Δράσεις για την αποτροπή φαινομένων βίας στο Μουντιάλ 2018

Το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να έχει στην διάθεση του στοιχεία για τους φιλάθλους εκείνους που ενδεχομένως έρθουν στην Ρωσία κατά την διάρκεια του Μουντιάλ για να προκαλέσουν επεισόδια, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Σιτ ι Μετς» («Ασπίς και σπαθί») ο υπουργός Εσωτερικών Βαλντίμιρ Καλακόλτσεφ. 

Το πρώτο στην ιστορία Μουντιάλ στην Ρωσία, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018. Οι αγώνες του παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου θα διεξαχθούν στις πόλεις Μόσχα, Καλίνινγκραντ, Αγία Πετρούπολη. Βόλγκογκραντ, Καζάν, Νίζνι Νοβγκοραντ, Σαμάρα,Σαράνσκ, Ροστόβ επί του Ντον, Σότσι και Εκατερίνεμπουργκ. 

«Ήδη από τώρα δημιουργούμε έναν μηχανισμό ανταλλαγής πληροφοριών με τους ξένους συνεργάτες μας, ώστε να έχουμε έγκαιρα άμεση πληροφόρηση  για εκείνους τους φιλάθλους, που προγραμματίζουν να έρθουν στην Ρωσία με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια, και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε προκλήσεις», δήλωσε ο Καλακόλτσεφ.  

Ο ρώσος υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ότι από τον Ιούλιο, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύεται κατάλογος με πρόσωπα,  τα οποία βάσει δικαστικών αποφάσεων δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις. 

« Μέχρι σήμερα στον κατάλογο υπάρχουν περισσότερα από 50 ονόματα και διαρκώς ανανεώνεται. Πιστεύω, ότι είναι ένα ακόμη αποτελεσματικό μέτρο για να αποτρέψουμε τη εμφάνιση στις κερκίδες ατόμων που θέλουν να δημιουργούν επεισόδια και ταραχές» προσέθεσε ο υπουργός.    

Πηγή: www.ria.ru