ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Εγκαίνια” της χειμερινής σεζόν στο παγοδρόμιο του πάρκου Γκόρκι
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Εγκαίνια” της χειμερινής σεζόν στο παγοδρόμιο του πάρκου Γκόρκι

Το Πάρκο Γκόρκι εγκαινίασε και πάλι πρώτο το παγοδρόμιο του, που θα είναι σε στιλ street art.   

«Κάθε χρόνο η λειτουργία του παγοδρομίου είναι μια γιορτή και το κύριο γεγονός του χειμώνα  για το Πάρκο Γκόρκι» δηλώνει η διευθύντρια του πάρκου Μαρίνα Λιουλτσούκ. Η ίδια επισημαίνει ότι "αυτή τη φορά το κεντρικό παγοδρόμιο της Μόσχας  θα γίνει ένας χώρος  για διάφορες  μορφές street art, όπου δημοφιλείς  ζωγράφοι έχουν φιλοτεχνήσει ειδικά για το Πάρκο Γκόρκι με τα δικά τους έργα ζωγραφικής τα περίπτερα  ενοικίασης εξοπλισμού, ενώ ακόμη και το κεντρικό σιντριβάνι του πάρκου έχει γίνει αντικείμενο της street art".               

Στα εγκαίνια λειτουργίας του παγοδρομίου, έκανε την εμφάνιση του το βρετανικό συγκρότημα  NZCA Lines, παρουσιάζοντας το νέο του άλμπουμ.

Εκτός των άλλων, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν  στο πάρτι  που θα γίνει με  ντι τζέι  τους  Deep Fried Friends και παρουσιαστή τον Βλαντιμίρ Μαρκόνι.

Σ' αυτή τη σεζόν θα αλλάξει και ο φωτισμός του παγοδρομίου. Τα κρεμαστά φανάρια θα  αντικατασταθούν με φωτεινά γεωμετρικά σχήματα. Κάτω από τον πάγο θα τοποθετηθούν 33.000 λάμπες led. Πρόσθετος φωτισμός θα υπάρχει στην ζώνη  που δημιουργείται μεταξύ των περιπτέρων ενοικιάσεως εξοπλισμού, ενώ η αλέα  των τεχνών θα μετατραπεί σε ένα φωτεινό τούνελ με 12 αψίδες διακοσμημένες με φώτα που θα λαμπιρίζουν.       

Για τις ανάγκες των εγκαινίων  έχουν  αγορασθεί 380 καινούργια ζευγάρια παγοπέδιλα, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να ενοικιάζουν  χωρίς  ενεχυρίαση. Γενικά στο παγοδρόμιο μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα 4000 άτομα.

Πηγή: www.ria.ru