ΚΟΙΝΩΝΙΑ
“Dreams come true” στην Αγία Πετρούπολη
© Sputnik/Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Dreams come true” στην Αγία Πετρούπολη

Το δικό τους "λιθαράκι" για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες βάζουν όσοι συμμετέχουν στη δράση "Dreams come true" που πραγματοποιείται από το άσυλο παιδιού στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, τα παιδιά ελπίζουν ότι ακόμη και μια σοβαρή ασθένεια δεν αποτελεί εμπόδιο για την υλοποίηση των πιο "κρυφών" επιθυμιών τους. Εάν μία επιθυμία τους, ένα όνειρό τους γίνει πραγματικότητα, τότε το παιδί μπορεί να πάρει δύναμη για να καταπολεμήσει την ασθένεια, να νοιώσει δυνατός, να νοιώσει ότι δεν είναι μόνος του σ' αυτή την "μάχη".

Το 2014, περισσότερες από 300 επιθυμίες παιδιών σε οκτώ μονάδες υγείας πέντε πόλεων της Ρωσίας έγιναν πραγματικότητα από το προσωπικό, εθελοντές και όσους άνοιξαν την αγκαλιά τους σε παιδιά που δίνουν, καθημερινά, τον δικό τους αγώνα.

Παιχνίδια, gadgets, αλλά και γνωριμία με αστέρες του κινηματογράφου, είναι ορισμένες μόνο από τις επιθυμίες των παιδιών που πήραν "σάρκα και οστά". Ξεχωριστή θέση στην καρδιά των μικρών παιδιών έχουν και οι τετράποδοι φίλοι τους, κυρίως σκύλοι που τους κρατούν συντροφιά στον δύσκολο αγώνα που δίνουν για να βγουν νικητές από την ασθένειά τους.

Πηγή: www.ria.ru