ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι περισσότεροι Ρώσοι πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει στον σωστό δρόμο
© Sputnik/Kirill Kallinikov
ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι περισσότεροι Ρώσοι πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει στον σωστό δρόμο

Το 52% των Ρώσων πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ στη Γαλλία και το Μεξικό το 89% των πολιτών δεν έχει αυτή την άποψη για τις χώρες τους, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία IPSOS.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 61% του πληθυσμού όλου του κόσμου, θεωρεί ότι η χώρα του κινείται "σε λάθος κατεύθυνση", ενώ το 39% ισχυρίζεται ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Στην Κίνα μόνο το 10% θεωρεί ότι η χώρα του κινείται προς λάθος κατεύθυνση. Στην Σαουδική Αραβία και την Ινδία αυτή την άποψη έχει το 25% και 26% αντίστοιχα. Στην Ρωσία το 48%, στην Τουρκία το 55%, στις ΗΠΑ το 63%, στην Γερμανία το 69%, στην Ουγγαρία, Ιταλία και Νότιο Αφρικανική Δημοκρατία το 82% αντίστοιχα.

Την μεγαλύτερη δυσαρέσκεια για την πορεία της χώρας του η δημοσκόπηση κατέγραψε στην Γαλλία και το Μεξικό, σε ποσοστά 89%.

Η ανεργία, είναι το υπ αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί του πολίτες των χωρών του κόσμου σε ποσοστό 39%. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται η διαφθορά και η φτώχεια. Τους πολίτες 25 χωρών απασχολεί η εγκληματικότητα σε ποσοστό 30%,

η ιατρική περίθαλψη(22%), η τρομοκρατία (21%) και η παιδεία (20%). Ελάχιστα του απασχολεί η δυνατότητα απόκτησης δανείου(2%) η παιδική παχυσαρκία(3%) και οι κλιματικές αλλαγές (8%).

Σε κάθε χώρα καταγράφονται οι δικοί της φόβοι.

Στην Ρωσία αυτό που ανησυχεί περισότερο του ρώσους πολίτες είναι η διαφθορά,(49%), ενώ στο Βέλγιο, Γαλλία Ιταλία και Ισπανία η ανεργία. Στις ΗΠΑ το 41% το ανησυχεί η τρομοκρατία και στο Ισράηλ το 49%, στην Ινδία το 46% και στην Τουρκία το 71%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 18.064 ατόμων σε 25 χώρες, στο διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία Ipsos MORI είναι μια μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων μέλος του ομίλου Ipsos. Η εταιρεία εξειδικεύεται σε δημοσκοπήσεις στον χώρο της διαφήμισης, των ΜΜΕ, του μάρκετινγκ, της υγείας, ενω πραγματοποιεί δημοσκοπήσεις πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Πηγή: www.ria.ru